Uzina Mecanică Plopeni va fabrica două noi tipuri de arme! Ministrul Economiei: România se asociază cu Beretta!

arma.jpg

arma.jpg

Vești importante pentru Industria de Apărare! România se asociază cu producătorul italian de armament Beretta pentru fabricarea a două noi tipuri de arme de asalt! 

Anunțul a fost făcut  de ministrul Economiei, Niculae Bădălău, joi seara, 21 Martie, la B1TV.

Noile arme, inclusiv modelul ARX 160, vor fi realizate la Plopeni!

’Am făcut un contract, vom face o asociere, fabrica se va face la Plopeni…Vom produce arma ARX 160, precum și o armă mai mică pentru trupele speciale, armă de asalt’’ a precizat Niculae Bădălău.

Ministrul Economiei a explicat faptul că, statul român şi compania italiană Beretta vor crea o nouă societate, în care partea română va deţine mai mult de trei sferturi din acțiuni.

Noi trebuie să trecem de la 7,62 cu Armata Română (…) la un calibru NATO și aceste arme le-a avut Armata Română în testare la trupele speciale din Târgu Mureș, unde s-a făcut un raport și cei de acolo au spus că tipul acesta de arme, ARX 160, este tipul cu care Armata Români și-ar dori să se doteze. În baza la lucrul ăsta, noi am discutat cu dânșii și am făcut un contract. Vom face o asociere. Fabrica se va face la Plopeni, unde parte română va avea 80%”, a declarat Bădălău la B1 TV.

Noile arme vor intra în dotarea militarilor români!

Avem piața externă și avem principalul nostru beneficiar, Armata Română, care trebuie să treacă de la Kalashnikov-ul ăla din ’60, că îi trimitem în teatrele de operațiuni cu Kalashnikov. Noi trebuie să oferim, noi ca furnizori, noi ca producători, trebuie să oferim Armatei Române cel mai bun armament”.

Bădălău: ‘’Noi nu avem tehnologie! În momentul ăsta, armata nu mai e cu sabia și tunul să pleci la bătaie!’’

Ministrul Economiei a precizat, de asemenea că ‘’ …în Uniunea Europeană, 70% din ceea ce produc ( n.r.armament ) merge în armata lor. La noi, merg sub 10%, în momentul ăsta. Încercăm să repornim această industrie‘’. Noi am avut vechiul arsenal care era extrem de important. (…) Noi nu avem tehnologie. În momentul ăsta armata nu mai e cu tunul şi sabia, să pleci la bătaie. Sunt sateliţi, toate armele sunt gestionate de sateliţi. Este cu totul altă tehnologie. Aceasta se bazează pe ani buni de cercetare pe care România nu mai făcut-o, din păcate. Noi am avut cercetători. Noi am reuşit să ţinem profesioniştii prin vestitul nucleu, cât de cât… …înseamnă că am plătit nişte oameni numai ca să nu plece din această industrie. Şi am făcut un efort ani de zile ca să nu plece meseriaşii, pentru că avem oameni foarte buni!”

Niculae Bădălău a menționat, în egală măsură că,  „Industria de Apărare beneficiază în acest an de un buget de execuție de zece ori mai mare decât cel de anul trecut„.

Sursă foto: wallpapersboom.net

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău