fbpx

facebook romania.salvamont.jpg

Mai mulți turiști care făceau o drumeție cu snowmobilele au fost surprinși de o avalanșă, duminică seara, în Munții Călimani! Salvatorii montani au anunțat, la scurt timp, după producerea avalanșei că, primele date arată că, un turist este grav rănit, iar un altul ar fi dispărut sub căderea masivă de zăpadă. Alți doi membri ai grupului au scăpat cu viață și au ajuns la stația Meteo. Ei au anunțat incidentul la 112.  

‘’Cu puțin timp în urmă a fost anunțat un tragic eveniment produs în masivul Călimani unde, o avalanșă a surprins mai multe persoane care faceau o drumeție cu snowmobilele(…). Salvamontiștii din Suceava, Mureș și Harghita analizează informațiile primite, vor identifica din ce judet se poate face cel mai sigur acces către zona evenimentului și vor face o analiză a factorilor de risc din zonă’’, anunța Salvamont România, pe pagina oficială de Facebook.

Salvamontiști din 3 județe au pornit în căutarea turiștilor suprinși de avalanșă.

6 salvamontiști din Suceava, salvatori montani din Mureș (cu un snowmobil) și salvamontiști din Harghita au pornit către zona incidentului. Informaţiile primite sunt foate vagi, susțin salvamontiștii, care speră să le fi interpretat corect şi "să găsească urme sau să se întâlnească cu colegii celui accidentat şi ai celui dispărut". 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Intervenția salvatorilor, de risc maxim!

 "Temperaturile ridicate care se manifestă şi peste noapte, stratul mare de zăpadă, zona aflată sub cod ridicat de producere a avalanşelor, impun o atenţie mărită din partea salvamontiştilor, dar, din păcate, o evaluare corectă a riscurilor e imposibil de realizat datorită întunericului. Intervenţia salvamontiştilor este de risc maxim", a precizat Salvamont România.

sursa foto: Facebook Romania.salvamont

romania.salvamont2.jpg

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg