FOTO Educație rutieră pe două roți… la Bucov!

0
politie_bucov_f6f2e.jpg

politie_bucov_f6f2e.jpgZeci de copii se întrec sâmbătă, 25 Mai, pe teme de educație în trafic,  în cadrul competiției “Educație rutieră, educație pentru viață’’, care se desfășoară în Parcul Memorial Constantin Stere de la Bucov.

Competiția, ajunsă la faza județeană, reunește elevi de gimnaziu, de clasele IV-VIII din tot județul, care au trecut de preselecțiile pe școli.

Două dintre probele cărora copiii trebuie să le facă față sunt practice.

Elevii vor avea de parcurs un traseu cu bicicleta în poligon și un altul prin parc, la care vor fi nevoiți să își etaleze capacitățile de orientare și îndemânare, în special, să respecte regulile  de circulație în intersecție (cu circulație în sens giratoriu/ dirijată, nedirijată sau semaforizată/ și trecere la nivel cu calea ferată).

De asemenea, cei mici vor susține și o probă teoretică pentru a demonstra cât de bine cunosc regulile de circulație.

Faza județeană a concursului “Educație rutieră, educație pentru viață’’ este organizată și desfășurată sub coordonarea Serviciului Rutier din cadrul I.J.P. Prahova.

Competiția are loc anual, iar elevii care vor trece de faza județeană, vor participa la etapa națională.

Pentru calificare în finală, copiii trebuie să obțină cât mai puține puncte de penalizare în cadrul celor trei probe ale concursului.

Scopul ccompetiției “Educație rutieră, educație pentru viață’’ este acela ‘’de a forma un comportament rutier responsabil pe baza cunoașterii și respectării regulilor de circulație, în vederea prevenirii producerii accidentelor de circulație în rândul elevilor din învățământul preuniversitar’’, spun polițiștii.  

politie_ea715.jpg

politie_1_e881a.jpg

politie_4_a27fb.jpg

politieeeee_d889e.jpg

politie_bucov_5_9e79a.jpg

politie_bucov_2_664da.jpg

politie_2_4874e.jpg

sursa foto: IPJ Prahova  

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău