stadiu lucrari ploiesti

Lucrările derulate cu fonduri de la UE aveau ca termen de finalizare 31 decembrie 2015, dată la care lucrările nu au fost gata.

 

Ultimul angajament a fost că până la 30 iunie lucrările vor fi gata. Bineînțeles continuarea lucrărilor după data de 31 decembrie a venit la pachet și cu obligativitatea suportării din buget a lucrărilor neterminate la timp. Asta nu înseamnă că nu vor mai exista surprize.

Cert este că, potrivit reprezentanților Primăriei Ploiești, se speră ca lucrările la liniile de tramvai să fie gata până la 15 mai 2016. Lucrările la Hipodrom ar urma să fie gata pe 10 iunie. Dar aici există o altă supărare. Potrivit proiectelor spațiile destinate fiecărui cal sunt prea mici și cu siguranță vor exista reclamații din partea crescătorilor de animale, care deja susțin că un cal are nevoie de mai mult spațiu în grajd, potrivit normelor europene.

 

Vestea bună este că de astăzi a început recepția tehnică la Parcul Municipal Vest, unde mai trebuie realizat drumul de acces. Prin urmare șantierul, spun reprezentanții Primăriei Ploiești, vor mai continua vreo două săptămâni.

Centrul de Excelență din zona de Vest a Ploieștiului ar urma să fie gata pe 5 iunie.

Alte două șantiere sunt cu probleme. Transformarea cazărmii în cămin de bătrâni și pasajul de la Gara de Vest sunt două lucrări despre care unii spun că se vor termina la 30 iunie, alții însă sunt mult mai pesimiști și anunță că termenele vor fi prelungite până în septembrie.