eugen david

Procurorii Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au finalizat  cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului:

 

- DAVID EUGEN EDUARD, primar al comunei Floreşti, jud. Prahova, sub aspectul săvârşirii a 9 infracţiuni de conflict de interese  prev. de art. 301 C.p. cu aplic. art.38 al.1 C.p..

În rechizitoriul întocmit în cauza s-a reţinut următoarea situaţie de fapt:

În perioada 16.09.2009 – 26.02.2014, inculpatul David Eugen Eduard, în calitate de primar al comunei Floreşti, jud. Prahova, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act, respectiv a emis 9 dispoziţii de plată, prin care s-a obţinut, direct, un folos material pentru  o rudă şi afinii săi, respectiv a dispus plata  către aceştia a unor ajutoare de urgenţă, valoarea totală a sumelor plătite fiind de 32.500 lei.

 

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Câmpina.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului în instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa: comunicatul PCA Ploiești