http://www.observatorulph.ro/exclusiv/40840-cat-castiga-alesii-locali-in-ca-uri-si-aga-la-ploiesti-trai-neneaca

Tot mai multe primării din țară au modificat contractele de concesionare a serviciului de apă și canalizare cu diverși operatori pentru a elimina taxa pe apa de ploaie. La Ploiești, Apa Nova încasează anual zeci de miliarde de lei vechi doar pentru că...plouă!

O taxă aberantă încasată de Apa Nova Ploiești
În bugetul pe 2015, adoptat recent de consiliierii locali, este prevăzuta la capitolul cheltuieli suma de 1.725.000 lei pe care Apa Nova Ploiești o va încasa sub forma taxei pe apa de ploaie. Practic, operatorul de apă taxează anual Primăria Ploiești cu echivalentul a 400.000 euro pentru precipitații căzute pe domeniul public, care ajung în rețeaua de canalizare a primăriei și, ulterior, în stația de epurare a primăriei. Tare, nu? 
Citește și APA NOVA PRIMEŞTE O AVERE DE LA PRIMĂRIA PLOIEŞTI PENTRU APA DE PLOAIE
Ploieștenii, taxați dublu pentru apa de ploaie!
Și asta nu e tot. Pe facturile emise de Apa Nova Ploiești tuturor clienților care dețin contract de furnizare servicii apă și canalizare figurează aceeași taxă pe apa de ploaie! Practic, ploieștenii plătesc la Apa Nova o taxă pe apa de ploaie atât direct, prin facturile lunare, cât și indirect, pentru că aceeași taxă este achitată de primărie din bugetul local, adică din impozitele cetățenilor!
Apa de ploaie a fost eliminată în multe orașe din țară
Anul trecut, zeci de primării au renunțat la taxa pe apă de ploaie. printre acestea se numără Primăria Craiova și Primăria Râmnicu Vâlcea, care au scutit cetățenii de plata acestui bir. Astfel, în luna octombrie, Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, colega de partid a primarului Ploieștiului, iulian Bădescu, a anunțat eliminarea taxei aberante. "Este inadmisibil ca cetăţenii Craiovei să plătească mai mult pe apa meteorică decât pentru apa pe care o consumă de la robinet. A plouat foarte mult în această perioadă. Le-am cerut celor de la Compania de Apă să facă toate calculele pentru a vedea dacă nu se dezechilibrează bugetul companiei. Având în vedere că această companie a trecut pe profit, ne permitem să scoatem acum taxa meteorică. Asociaţiile de proprietari şi persoanele fizice nu vor mai plăti niciun leu pentru apa meteorică”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, pentru presa locală. Același lucru s-a întâmplat și la Râmnicu Vâlcea, unde consilierii locali au votat eliminarea taxei pe apa meteorică pentru persoanele fizice, după ce mai multe asociații de proprietari au depus un memoriu în acest sens. Lista localităților care au procedat la fel este însă mult mai mare. De exemplu, printr-o hotărâre a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Oltenia, din care fac parte 15 localități și CJ Dolj, anul trecut a fost modificat regulamentul serviciilor de alimentare cu apă și canalizare prestate de Compania de Apă Oltenia, astfel încât taxa pe apă de ploaie a fost eliminată pentru persoanele fizice și juridice! Vezi la finalul articolului documentul oficial.
Consilierii locali, plătiți de Apa Nova Ploiești
Așadar, ce-i împiedică pe consilierii ploieșteni să procedeze precum colegii lor din Craiova, de exemplu? Un motiv serios ar fi indemnizațiile pe care le primesc unii dintre ei chiar de la Apa Nova Ploiești pentru că fac parte dintr-un comitet de coordonare, care aprobă inclusiv majorările de tarife solicitate de operator! De exemplu, consilierul PSD, Popa Constantin, membru  al acestui comitet, a primit în 2013 de la Apa Nova Ploiești – 7.920 lei, iar Gheorghe Sârbu de la noul PNL primește lunar 526 de lei de la aceeași companie.
Lista completă a veniturilor consilierilor locali ploieșteni o puteți lectura aici: CÂT CÂŞTIGĂ ALEŞII LOCALI ÎN CA-URI ŞI AGA, LA PLOIEŞTI. TRAI NENEACĂ!
Cu banii plătiți la Apa Nova, Primăria Ploiești putea construi grădinițe sau asfalta zeci de străzi
Concluzia: dacă această taxă era eliminată de acum cinci ani, Primăria Ploiești ar fi făcut o economie la buget de 2.000.000 euro, bani cu care se puteau construi patru grădinițe, asfalta toate străzile dintr-un cartier important precum Malu Roșu sau putea amenaja zeci de parcări pe maidanele pline de noroi din spatele blocurilor.
Documentul prin care CJ Dolj și 15 primării au scutit oltenii de la plata taxei pe apa de ploaie

 

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg