tramvaiele

În timp ce șantierele din Ploiești, par abandonate, din cauza ploii, la SC Transport Călători Express Ploiești este agitație mare. Zece tramvaie, dintr-un total de 24, vor intra în programul de reparații și revopsire, urmând să fie puse în circulație în momentul în care vor fi finalizate lucrările la liniile de tramvai.

În luna aprilie, municipalitatea ploieșteană demara programul legat de reabilitarea liniilor de tramvai. În aceeași perioadă, în mai multe zone ale Ploieștiului au apărut mari panouri prin care erau promovate viitoarele șantiere. Neinspirat moment, am putea spune. Nu de alta dar a fost folosită ca imagine de fundal un silențios tramvai. Mulți s-au grăbit să spună că, prin reabilitarea liniilor, vom scăpa de tramvaiele vechi de peste 20 de ani. Ei bine, nu. Grație unui program intern, pus la punct la nivelul TCE Ploiești, zece tramvaie, dintr-un total de 24, vor fi reparate și revopsite, în culorile stemei Ploieștiului (alb, albastru, roșu), dar și cu galben, culoarea transportului public în comun. La capitalul achiziții noi, directorul societății, Cristian Iancovici, speră că, până anul viitor, parcul auto va fi dotat și cu tramvaie noi. „Sperăm ca printr-un program cu fonduri europene să putem achiziționa și tramvaie noi. Până atunci 10 tramvaie, dintr-un total de 24, vor fi reparate și revopsite cu forțele noastre, la garajul SC TCE”, a declarat pentru observatorulph.ro Cristian Iancovici, directorul SC Transport Călători Express.
 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg