După o aparentă perioadă de liniște în administrația locală, subiectul legat de reducerea cheltuielilor de funcționare revine în forță la Ploiești, în contextul în care măsurile deja aprobate se pare că nu au fost suficiente. Vizate de noi măsuri de reducerea cheltuielilor, dar și de disponibilizări ar fi șapte instituții și societăți din subordinea Consiliului Local Ploiești.
Ploieștiul nu a scăpat de riscul de a se afla în incapacitate de plată la finele acestui an, în contextul în care există deficit, în continuare, pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare până la finele anului.
Soluția identificată în Consiliul Local Ploiești, respectiv eliminarea posturilor vacante și a reducerii sporului pentru condiții vătămătoare de la 5 la 1%, se pare că nu a fost suficientă, în contextul în care prevederile bugetare aprobate nu asigură cheltuielile de funcționare până la finele acestui an. (Detalii AICI).
Vizate de reducerea cheltuielilor de funcționare, inclusiv a cheltuielilor de personal, sunt șapte instituții și societăți din subordinea Consiliului Local Ploiești.
Pe listă figurează CSM Ploiești, Regia Autonomă de Servicii Publice, Parcul Memorial Constantin Stere, Teatrul „Toma Caragiu”, Filarmonica Paul Constantinescu Ploiești, TCE și Termo Ploiești.
care ar trebui să prezinte un plan de reducere a cheltuielilor de personal și implicit o diminuare a fondului de salarii.
Disponibilizări la RASP Ploiești
La Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești organigrama prevede 105 posturi. Pentru încadrarea în reducerea cheltuielilor cu 20% sunt luate în calcul inclusiv posibile disponibilizări.
„Avem în analiză și suntem în discuții cu Primăria Ploiești referitor la reducerea cheltuielilor cu 20%, care vor consta într-un plan de reorganizare și redresare a Regiei. În acest moment sunt stabilite niște criterii care vor fi luate în calcul în cazul disponibilizărilor. Se lucrează la acest plan de reorganizare și redresare a Regiei”, ne-a declarat Vasile Ionescu, directorul interimar al RASP Ploiești.
Reduceri de cheltuieli la Termo Ploiești
Un plan de reducere a cheltuielilor există și la Termo Ploiești. La societatea din subordinea Consiliului Local nu se pune în discuție varianta disponibilizărilor în condițiile în care există deficit de personal, iar fondul de salarii este mic în ponderea cheltuielilor de funcționare.
„Se lucrează la un plan de reducere a cheltuielilor care va avea loc până la finele acestui an, economiile de 10 – 20% urmând să fie evidente”, a susținut Bogdan Becheanu, directorul Termo Ploiești.
Economie la utilități, la CSM Ploiești
„Vom prezenta un plan de reducere a cheltuielilor, în primul rând pe parte administrativă. Noi suntem Club Sportiv Municipal finanțat din bani publici. Sportivii, antrenorii și personalul CSM nu vor avea de suferit.
Pentru moment lucrăm la un plan de reducere a cheltuielilor să ne încadrăm în bugetul deja aprobat al CSM. Încercăm să ne încadrăm în acest buget până la sfârșitul anului și să nu mai solicităm sume suplimentare prin rectificări de buget.
Iar aici mă refer inclusiv la reduceri de cheltuieli pe tot ce ține de electricitate, apă și alte utilități. Vom merge pe bugetul alocat și inclusiv reparațiile încercăm să le efectuăm cu oamenii noștri”, a susținut Lucică Rădulescu, diresctorul CSM Ploiești.
Filarmonica Ploiești: „Căutăm toate soluțiile legale necesare”
„Bugetul de la Filarmonica Ploiești a fost aprobat în Consiliul Local. Nu este un buget ideal. Prevederea bugetară acoperă cheltuielile de personal până la finele anului, iar cheltuielile cu privire la stagiunea de concerte, evenimente, festivaluri ar fi puțin peste 50% acoperite, probabil. Sperăm la o rectificare bugetară pozitivă.
Căutăm toate soluțiile legale necesare pentru a reduce cheltuielile considerabil în așa fel încât activitatea instituției cel puțin să se păstreze în același standard de până acum”, a susținut Vlad Mateescu, directorul Filarmonicii Paul Consztantinescu din Ploiești.
Reduceri de cheltuieli la Parcul Bucov
„Încercăm să ne încadrăm în reducerea cheltuielilor de funcționare cu 20%. În cazul în care nu ne încadrăm în această marjă vor exista și propuneri de disponibilizări. Noi o luăm în calcul și modificarea organigramei.
Avem un post vacant, iar trei persoane au decis să se pensioneze mai devreme. Avem un plan de reducere a cheltuielilor.
În aproximativ o lună acest plan va fi discutat în funcție de cât putem reduce cheltuielile de funcționare”, a precizat Sandu Ștefan, directorul Parcului Memorial Constantin Stere.
Simulacru!
Mai bine reduceti indemnizatiile celor 30 de consilieri locali cu 50% care nu fac nimic si incaseaza lunar 20% din indemnizatia Primarului.
Incepeti cu ei:
Sa demisioneze 10 dintre ei!
Nenecesari si inutili!😡😡