- Publicitate -
- Publicitate -

Ședință la CSM Ploiești, după ce sportiva Sabina Enache a fost umilită de șeful clubului Dănuț Burghelea. Sabinei i-a fost înjumătățită indemnizația, deși aceasta reprezintă România la Campionatul Mondial de Gimnastică Ritmică – LIVE

Fundația Comunitară Prahova a lansat ghidul aplicantului pentru „Fondul Prahova pentru Educație”. Granturi educaționale pentru copiii din sistemul de învățământ de stat – VIDEO

Data:

Fundația Comunitară Prahova a lansat, joi, ghidul aplicantului pentru o nouă ediție a Fondului Prahova pentru Educație. Finanțat de OMV Petrom, cu contribuția Poener România, prezentul apel de proiecte este un apel privat de finanțare ce vizează susținerea proiectelor educaționale dezvoltate de organizații neguvernamentale, unități de învățământ și instituții publice din Prahova în beneficiului elevilor prahoveni.

- Publicitate -

Fundația Comunitară Prahova a lansat, joi, ghidul aplicantului pentru Fondul Prahova pentru Educație. Finanțat de OMV Petrom, cu contribuția Poerner România, Fondul Prahova pentru Educație susține proiecte educaționale dezvoltate de către organizații neguvernamentale,  unități de învățământ sau instituții publice din județul Prahova.

Beneficiarii proiectelor educaționale

Beneficiarii proiectelor educaționale sunt copiii ce învață în județul Prahova, din sistemul de învățământ de stat, cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani. Numărul minim de beneficiari direcți ai unui proiect este de 100 de copii. Alegerea proiectelor câștigătoare se va face în funcție de propunerile de proiecte primite, relevanța și impactul acestora, precum și încadrarea în limita de buget disponibilă pentru întregul program.

Calendarul Fondului Prahova pentru Educație:

  • 26 mai – 26 iunie 2022 – primirea aplicațiilor
  • 26 iunie – 10 iulie 2022 – jurizarea proiectelor
  • 12 iulie 2022 – anunțarea câștigătorilor
  • 13 – 15 iulie 2022 – semnarea contractelor și transferul fondurilor
  • 15 iulie – 30 decembrie 2022 – implementarea și monitorizarea proiectelor
  • 30 septembrie 2022 – termen limită pentru trimiterea raportării intermediare
  • 30 decembrie 2022 – ultima zi de implementare a proiectului, cu posibilitatea de prelungire până la 31 martie 2023
  • 01 – 20 ianuarie 2023 – raportare financiară și narativă către Fundația Comunitară Prahova.

Observatorulph.ro a transmis live evenimentul de lansare a ghidului aplicantului pentru Fondul Prahova pentru Educație.

- Publicitate -

Comunicat Fundația Comunitară Prahova

Fundația Comunitară Prahova lansează „Fondul Prahova pentru Educație”, un fond de finanțare privată coordonat de Fundația Comunitara Prahova, finanțat de OMV Petrom, cu contribuția Poerner România, pentru a susține proiecte educaționale dezvoltate de către organizații neguvernamentale,  unități de învățământ  sau instituții publice din județul Prahova. 

Pentru a atinge obiectivul programului, de a activa comunități în jurul unor inițiative de educație, finanțările vor fi acordate sub formă de granturi  pe baza unui concurs de proiecte.

OMV Petrom sprijină activitățile Fondului cu 1.000.000 lei, din care valoarea granturilor nerambursabile este de 850.000 lei la care se adaugă suma 30.000 lei prin contribuția Poerner Romania, partener de business OMV Petrom. Scopul fondului este de a finanța anul acesta între 7 și maxim 10 proiecte medii și mari educaționale din județul Prahova, proiecte ce transformă comunitatea și oferă un mediu propice dezvoltării copiilor. Primul apel de proiecte are loc în perioada 26 mai – 26 iunie 2022.

- Publicitate -

Adrian Nicolaescu, Director Optimizare Lanț Valoric Est OMV Petrom: „Educația este unul dintre domeniile în care trebuie să investim în mod constant pentru că astfel investim în viitorul nostru. Fondul Prahova pentru Educație este o astfel de investiție în prezent pentru viitor. Prin acest parteneriat ne-am propus să activăm membrii comunității astfel încât să contribuim împreună la îmbunătățirea sistemului educațional local. Totodată, prin intermediul Fundației Comunitare Prahova susținem dezvoltarea ONG-urilor locale în vederea implementării de proiecte sustenabile. Le urăm succes tuturor aplicanților și sperăm ca proiectele câștigătoare să aibă un impact semnificativ în comunitățile locale.”

Isabela Alexe, Director executiv Fundația Comunitară Prahova: „De 9 ani suntem martori implicați ai dezvoltării comunitare, am văzut schimbări concrete atunci când oamenii cu inițiativă pun împreună idei și fapte. Susținerea educației este una dintre direcțiile principale de activitate ale Fundației Comunitare Prahova. Pentru a ne atinge obiectivele ambițioase este nevoie de mulți ani de muncă și colaborare între principalii actori locali: companii puternice, autorități locale implicate, Inspectoratul Școlar Județean și societatea civilă. Apreciem implicarea și mulțumim pentru colaborare Prefecturii Prahova, Consiliului Județean Prahova, Primăriei Municipiului Ploiești și Inspectoratului Școlar Județean Prahova. Fondul Prahova pentru educație este un pas important în această direcție, prin care ne asumăm colaborarea pentru educația și viitorul copiilor noștri, cât și pentru educația comunității în care trăim.

„Fondul Prahova pentru Educație” și-a propus să susțină proiectele care pun accent pe dezvoltarea infrastructurii școlare de bază, infrastructură digitală, STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică) sau sportivă și au ca scop dezvoltarea abilităților copiilor, tinerilor, adulților și a grupurilor vulnerabile.

- Publicitate -

Această inițiativă are la bază concluziile analizei desfășurată in perioada februarie – martie 2022 printr-o consultare a comunității locale, care și-a propus identificarea nevoilor cu privire la sistemul educațional din județul Prahova. Mai multe detalii AICI.

Detalii despre Fondul de finanțare, ghidul de finanțare și alte materiale necesare procesului de aplicare pot fi accesate pe AICI și pe site-ul Fundației Comunitare Prahova și pe pagina de Facebook a Fondului.

Despre Fundația Comunitară Prahova

Fundația Comunitară Prahova a fost fondată în 2013. Prin programele și evenimentele pe care le desfășurăm, unim resursele locale (timp, expertiză, fonduri) cu cele mai importante nevoi locale, pentru a susţine proiecte inovative, care transformă judeţul nostru într-un loc în care ne dorim să trăim.

- Publicitate -

În cei 9 ani de activitate am susținut 185 de proiecte județene și 18 burse, am implementat 16 proiecte comunitare și am ajutat 17 cazuri medicale cu suma totală de 2.195.610 lei împreună cu 85 de companii și fundații naționale și 1000 de donatori individuali.

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Întreruperi de energie electrică în Prahova în perioada 22-26 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Campioană a Ploieștiului, umilită de șeful CSM, consilier personal al primarului Volosevici

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Mihai Nicolae au...

Arhitectul Răzvan Enescu: ”Andrei Volosevici ne-a mințit în 2020”

Arhitectul Răzvan Enescu, a acordat un interviu lui Bogdan...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -