Consiliul Director al Spitalului Județean de Urgență Ploiești va analiza, vineri, propunerea de reducere a numărului de paturi destinate pacienților Covid, în contextul în care numărul internărilor s-a redus semnificativ. Alte unități medicale din județ au rămas închise pentru pacienții non-Covid, iar în acest caz lucrurile ar urma să se schimbe după data de 1 aprilie. Subiectul a fost dezbătut pe larg în emisiunea Observatorul Prahovean LIVE, moderată de jurnalistul Marius Nica.
La aproape trei săptămâni de la ridicarea stării de alertă și în contextul reducerii semnificative a numărului de internări pentru pacienții Covid-19, unități medicale de stat din Prahova au rămas în continuare închise pentru pacienții non-Covid.
Citește și: Spitale importante din Prahova rămân închise pentru pacienții non-covid. Cum e posibil?
Subiectul a reprezentat, de altfel, una dintre temele abordate în emisiunea Observatorul Prahovean LIVE, moderată de jurnalistul Marius Nica.
La Spitalul Județean de Urgență Ploiești, pe perioada pandemiei, anumite secții au fost comasate, astfel încât să se poată permite crearea numărului de paturi necesar pentru pacienții Covid.
În contextul în care numărul de internări s-a redus semnificativ, Spitalul Județean de Urgență Ploiești analizează posibilitatea de reducere a numărului de paturi destinate pacienților diagnosticați cu coronavirus.
„Consiliul Director va analiza, vineri, posibilitatea de reducere a numărului de paturi destinate pacienților diagnosticați cu coronavirus, prin prisma reducerii numărului de solicitări pentru internare. Analiza are la bază datele statistice epidemiologice actuale”, a precizat Bogdan Nica, directorul Spitalului Județean de Urgență Ploiești.
Citește și: Imagini de la incendiul violent din Câmpina. Două mașini au ars, 11 cai au fost salvați-VIDEO
Măsura ar permite ca acele secții comasate în contextul epidemiologic din perioada stării de alertă să revină la vechea organizare.
În prezent, în structura Spitalului Județean de Urgență Ploiești pentru pacienții diagnosticați cu coronavirus figurează 50 de paturi la Secția Infecțioase, 12 – ATI, 60 – Interne + Pneumologie, 20 paturi – Cardiologie+Neurologie, în contextul în care numărul internărilor s-a redus semnificativ în ultimele două săptămâni.