Cum se dă de gol conducerea Hale și Piețe că a tolerat ”țeparii” încercând să explice supra-taxarea comercianților bun platnici de pe platou – DOCUMENT

După ce observatorulph.ro a publicat recent articolul Comercianții de pe platoul Halelor Centrale, obligați să plătească o garanție pe tarabă. ”Deja plătim în avans chiria pe o lună, cât ne mai storc de bani?”, la solicitarea redacției noastre, conducerea SC Hale și Piețe SA Ploiești a transmis prin intermediul Primăriei Ploiești un punct de vedere. Din document reiese faptul că unii chiriași au putut trage ”țeapă” prin neplata chiriilor, deși administrația ar fi putut lua măsuri din timp doar prin aplicarea prevederilor contractuale.

Mai mulți comercianți de pe platoul Halelor centrale din Ploiești ne-au sesizat faptul că reprezentanții SC Hale și Piețe SA le-au trimis notificări prin care le solicită plata în regim  de urgență a unei garanții pentru fiecare tarabă închiriată.

Este vorba de o sumă fixă de 550 de lei/tarabă, în condițiile în care cei mai mulți au plătit deja în avans chiria pe o lună.

Ne-au transmis că sunt probleme cu încasările și că vor să se asigure că nu plecăm din piață fără să plătim chiria. Este un abuz pentru noi, cei care avem contracte în regulă pentru că suntem deja cu plata în avans pe o lună la chirie.

Vor bani de la noi în cea mai proastă perioadă a anului la vânzări. Nu ne scoatem nici salariile. În fiecare zi aruncăm marfa care îngheață pentru că știu să ne ia banii, dar nu ne asigură nicio condiție”, declara atunci unul dintre comercianții nemulțumiți.

La solicitarea redacției noastre, conducerea SC Hale și Piețe SA Ploiești a transmis prin intermediul Primăriei Ploiești următorul punct de vedere:

Interesant este faptul că cei mai mulți chiriași au fost notificați abia în februarie 2021 despre deciziile conducerii Hale și Piețe invocate în documentul de mai sus, care au fost adoptate anii trecuți.

În plus, se naște întrebarea firească: De ce au fost tolerați de către reprezentanții Hale și Piețe SA acei comercianți care au tras ”țeapă” plecând fără să plătească chiriile și din cauza cărora au de suferit toți, inclusiv cei de bună credință?

În plus, de ce nu au fost executați doar datornicii în baza contractelor care prevedeau garanțiile invocate de administrația celei mai mari piețe din Ploiești?

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău