statuie-mihai-viteazul-ploiesti_83da4.jpg

Plăci de granit sparte ori care au dispărut fără urmă... Soclul murdar și multă, multă nepăsare... Cam asta se poate spune, în mare, despre una dintre cele mai mari statui ale voievodului Mihai Viteazul din România. Monumentul situat în parcul cu același nume de pe Bulevardul Republicii din Ploiești se degradează de la o zi la alta, sub privirile nepăsătoare ale autorităților.

Un cititor al Observatorulph.ro ne-a trimis mai multe fotografii cu modul jalnic în care arată statuia Mihai Viteazul din Ploiești. Monumentul se degradează de la o zi la alta, sub privirile nepăsătoare ale autorităților.

Citește și: Statuile neîngrijite ale Ploieștiului. Imagini rușinoase pentru un oraș reședință de județ - FOTO

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Donat în 1997 de către Societatea Cultural Istorică Mihai Viteazul Ploiești, monumentul este considerat unul dintre cele mai mari statui ecvestre ale voievodului din România. 

Din păcate, numai o singură dată pe an, dar parcă nici atunci în ultima vreme, autoritățile se mai gândesc să ofere un pic de atenție statuii din Parcul Mihai Viteazul. 

Potrivit reprezentanților SGU, care de-a lungul timpului s-a mai ocupat de efectuarea de reparații în zona monumentului, angajații societății aflate în subordinea Consiliului Local pot interveni numai pe bază de comandă emisă de Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești. 

„Momentan, la SGU Ploiești nu a fost înregistrată o solicitare pentru efectuarea de reparații”, ne-a declarat Alin Dănilă, directorul SGU Ploiești.

statuia-mihai-viteazul_0f72c.jpg

statuia-mihai-viteazul-republicii_3ea2d.jpg

statuia-mihai-viteazul-ploiesti-lucrari_2ffb1.jpg

statuia-mihai-viteazul-ploiesti_e705c.jpg

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg