Către Primarul Andrei Volosevici – Scrisoare deschisă

6

Ne plac veștile bune numai atunci când sunt adevărate. Le acceptăm ușor iritați și pe cele din perioada campaniei electorale.

Dar doar atunci și în logica acesteia. V-am ruga cu respect, să lămuriți și să detaliați cu ocazia următoarei întâlniri cu presa, declarațiile din finalul conferinței din 02.08.2021.

Ați afirmat că în maxim doi ani de zile vom avea o Piață Centrală modernă. Ba chiar ați detaliat aducând la cunoștința cetățenilor că doriți și construcția unei parcări supraetajate pe amplasamentul unde sunt birourile și unele construcții provizorii. Frumoasă inițiativă cu condiția să fie realizabilă.

La întrebarea dacă se va face un nou studiu de fezabilitate (au fost făcute si plătite două deja) ați răspuns că nu, pentru că există studiu si poate fi schimbat de către CA.

De la acest moment am început să devenim suspicioși. Mai spuneți că detaliile le cunoaște directorul general și ne poate lămuri acesta. Dumneavoastră  cunoașteți cu certitudine finalizarea lucrărilor. Doi ani maxim.

Poate vă surprinde, dar, presupun că nici directorul general nu cunoaște detaliile pentru că abia se acomodează cu funcția.  Niște detalii cunoaștem noi. Și detaliile domnule primar sunt acestea:

  • Un astfel de proiect se realizează în baza unei autorizații de construire care, odată eliberată nu se mai modifică ci se realizează întocmai.
  • A fost eliberată o autorizație care nu avea în proiect si zona de parcare supraetajată. A și expirat autorizația, iar pentru prelungirea ei s-au mai cerut niște documente printre care și acordul unui vecin. Vecin care a cerut în schimbul acordului o sumă exorbitantă.
  • Deci este nevoie de o nouă autorizație care să cuprindă și zona care nu a fost acoperită de proiect și evident și acordul vecinului. Cunoaștem că era un litigiu în instanță cu acest vecin, nu cunoaștem în ce stadiu se află.

Am aprecia dacă ne-ați spune când încep cei doi ani maxim? De la momentul conferinței de presă? De la momentul obținerii noii autorizații? De la momentul stabilirii unui câștigător al licitației?

Nu de alta dar am îmbătrânit ascultând promisiuni despre această piață și privind diverse studii.

Și nu mai suntem la vârsta la care să ne adoarmă primul basm, oricât de dulce ar fi glasul celui ce-l rostește.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

6 COMENTARII

  1. Ce-mi place asta, cu trezirea la realitate! Usor, usor realizam ce si cum. Pacat de alti 4 ani pierduti si de oamenii pe care tot anunta ca-i da afara, asa cu placere si de cei pe care deja i-a dat afara. Oamenii aia au si muncit si nu e ca si cum sar ofertele de munca pe ei si ei le tot refuza. Dar observ ca daca se anunta masuri cu dat afara, jubilam, avem o placere sinistra! Nu pot sa spun sa aveti ce-ati votat pentru ca ce-ati votat ne afecteaza pe toti.

  2. Din pacate, domnul Romeo Nan are dreptate. Domnul primar, care se pricepe la de toate, nu si-a luat minime rezerve in promisiunile facute, astfel incat sa poata sa o coteasca „ca la Ploiesti” cand va veni scadenta. Asta inseamna ca peste doi ani va fi imun la criticile care-i vor fi aduse. A inceput deja vaccinarea, se pare!

  3. Piata trebuie construita pe o parcare subterana (2-3 nivele) care sa aiba legatura cu alta parcare subterana (2-3 nivele) sub parcul din fata halei. Intrari si iesiri Bvd Republicii si Vasile Milea (apropos, schimbati numele strazii, a fost un criminal). Intari si iesiri cu lift in viitoarea piata si in actuala hala. Actuala strada Grivitei se poate transforma intr-o zona pietonala cu o zona de alimentatie publica. Se rezolva toate problemele de parcare din zona. Acelasi lucru trebuie facut si in fata hotel Prahova. In felul acesta se elimina TOTAL parcarea pe strada in toata zona centrala.

  4. O mai spun o data: fara parcare subterana pe toata suprafata „Pietei Centrale” toata lucrarea este o „frectie la un picior de lemn” si indepartarea tuturor autoturismelor si dubitelor din zona Halelor Centrale, care trebuie sa devina in intregime pietonala! Inaintasii nostri, cu mijloacele de acum cca. 85-90 de ani au putut face un monument arhitectonic cu subsol integral iar noi, noi, epigonii facem ceea ce acest „primar” declara o „parcare supraetajata”. In conditiile in care toata Europa face parcari subterane, la noi ca la nimeni -supraterane! Rusine de asa „primar” care nu este in stare nici sa faca o lucrare simpla: MARCAREA STRAZILOR CU DUNGI ALBE SAU GALBENE!

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău