Hristos a Înviat! Cum am petrecut un Paște aproape normal într-o familie… aproape normală :)

0

Iată că aproape au trecut și aceste Sărbători Pascale care, pentru noi, au fost mult mai frumoase decât anul trecut.

Anul trecut am sărbătorit singuri acasă în izolare. Anul acesta am fost la părinți, la rude, ne-am văzut cu frații. Am avut un confort pe care nu îl aveam acum două luni în ceea ce privește întâlnirile de familie. Până acum acestea au fost sporadice, de obicei la o terasă pe undeva câte trei, câte patru, iar, cu cei mai în vârstă din familie, nu ne-am văzut deloc pentru a-i proteja.

Anul acesta am reușit să avem un Paște aproape normal. Ne-am mobilizat, ce-i drept, destul de bine. Cei mai în vârstă au deja schema completă de vaccinare plus minim 14 zile de la rapel, ca și majoritatea celor mai tineri. Ceilalți au măcar prima doză făcută.

Anul trecut ne-am văzut cu vecinul și prietenul nostru de Paște din ușă și ne-am făcut cu mâna, toți cu măști pe față. Anul acesta am gătit împreună, am stat împreună la masă, am ciocnit un pahar împreună. Da, și noi și el suntem vaccinați cu minim 14 zile de la rapel.

Da, avem rude din familia extinsă pe care nu le-am văzut și pe care nu le vom vedea nici în perioada următoare. Sunt oameni în vârstă care locuiesc la țară și merg pe principiul „nu ies din curte, nu plec nicăieri, deci nu mă vaccinez”. În plus, preotul satului e împotriva vaccinării, așa că enoriașii îl urmează…

Da, cu ei nu ne vom vedea. Pentru ei, nu pentru noi. Pentru a-i proteja pe ei. Copiii noștri sunt sănătoși, dar pot transmite virusul cu ușurință, așa că nu riscăm să punem pe nimeni în pericol.

Nu, nu săriți iar că „virusul nu există”. Ba există! Am cunoscuți care au suferit mult de pe urma lui și încă suferă pentru că da, au rămas cu sechele chiar și la 5 luni distanță. Poate vor trece aceste sechele, poate nu… Am cunoscuți care și-au pierdut rude din cauza acestui virus.

Da, Slavă Domnului, nu am nicio persoană foarte apropiată care a suferit din cauza lui. Dar îmi place să cred că asta se datorează mobilizării exemplare, a respectării siguranței celuilalt de care toată familia mea a ținut cont. Da, am purtat toți mască încă de la început, da, copiii noștri poartă mască, da, respectăm cu sfințenie regulile de igienă. Și a fost bine pentru noi.

Am articole scrise pro-vaccinare, articole care mi-au atras nenumărate comentarii negative și jigniri. Nu le-am răspuns și nu le voi răspunde niciodată. Celor care confundă un autor cu un jurnalist, celor care nu pot face distincția între o profesie și o ocupație, celor care nu pot face diferența între o știre și o opinie, celor agresivi verbal, nu ai ce le spune. În fond și la urma urmei nu poți mulțumi pe toată lumea. Nici nu este asta intenția.

Dacă, printre cei care au citit articolele respective și erau nehotărâți, au fost măcar 0,5% care s-au mai relaxat în ceea ce privește vaccinarea, atunci scopul a fost atins. Nu, nu oculta mondială și-a atins scopul, ci doar un om care vrea să se întoarcă la normalitate cât mai repede și care este conștient că acest lucru se poate realiza doar prin atingerea pragului de imunizare în masă, fie prin boală, fie prin vaccinare. Un om care preferă vaccinarea bolii. Un om ca mulți alții din această țară…

Acest articol (nu știre) scris de un autor (nu de un jurnalist) nu se vrea a fi decât povestea de Sărbători a unei familii responsabile. Atât!

Hristos a Înviat!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău