Culmea populismului. Cum se laudă parlamentarii prahoveni că și-au tăiat pensiile speciale

La scurt timp după ce inițiativa legislativă de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor a fost votată, mai mulți deputați și senatori prahoveni s-au lăudat pe Facebook cu ”succesul” lor. Deși proiectul a fost inițiat de PSD, parlamentarii PNL și USR și l-au însușit de drept :).

Parlamentul a adoptat ieri, cu 357 de voturi pentru și niciun vot împotrivă inițiativa legislativă de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Cei 30 de parlamentari ai UDMR au fost prezenți în sală, însă nu au votat. Proiectul a fost inițiat de PSD, dar a primit și amendamente de la PNL și USR astfel încât să înceteze plata și a pensiilor speciale ale parlamentarilor în vigoare, notează digi24.ro.

La scurt timp după adoptarea legii, care ar putea ”pica” la Curtea Constituțională tocmai pentru că un drept dobândit prin lege nu poate fi anulat retroactiv, mulți parlamentari prahoveni s-au grăbit să-și anunțe victoria pe rețelele de socializare.

Astfel, deputatul PSD Bogdan Toader a postat pe Facebook următorul mesaj: ” Am votat astăzi pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor! Partidul Social Democrat a solicitat introducerea de urgență pe ordinea de zi a acestui punct care pare să fie deosebit de sensibil pentru unii parlamentari ai Puterii! Guvernul Cîțu inclusese fonduri în proiectul de buget pentru pensiile speciale ale parlamentarilor, dar pentru domeniile esențiale – nu! Ipocrizie fără margini!”

Roberta Anastase, senator PNL de Prahova, a ținut să precizeze că ”Am votat și in 2010 și am votat si astazi pentru eliminarea pensiilor speciale!”

Mihai Polițeanu, deputat USR de Prahova, a postat pe Facebook înregistrarea intervenției sale de la tribuna parlamentară pe tema pensiilor speciale și un text în care acuză PSD de ipocrizie: „Acum până și PSD a trebuit să voteze pentru. Însă ipocrizia PSD e la ea acasă, având în vedere că au avut puterea în ultimii 4 ani să facă de bună voie ceea ce astăzi au fost forțați de noi să accepte”

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

2 COMENTARII

  1. Orice pensie speciala, este SPECIALA, indiferent de ponderea (numărul) celor ce PROFITA de ea.
    In primul rand, pensia speciala este IMORALA, NECINSTIT, NEMERITATA, comparativ cu cel ce a contribuit tot timpul cat a muncit pentru ea.
    Nu 1% contează, chiar numai UNUL sa fie „special” si este neonest.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău