VIDEO: ”Tatăl nostru, Carele ești în ceruri”, de ce nu i-ai ascultat și pe oamenii ĂȘTIA?

0
fc49d5d7-35bc-4e5d-803f-37faa50945b9_32dd4.jpg

fc49d5d7-35bc-4e5d-803f-37faa50945b9_32dd4.jpg

Când vine vorba de ”cele sfinte”, nu prea e bine să-ți supraapreciezi forța rugăciunii, dacă nu te-ai căit pentru păcatele trecutului. Bunul Dumnezeu are și EL o limită când vine vorba de minuni. Și nu pentru că nu le poate face, pentru că EL poate orice, doar că nu vrea pentru oricine.

Toți greșim și nu există om fără de păcat. Uneori suntem atât de naivi, încât nici nu ne dăm seama că am păcătuit sau ce consecințe au păcatele noastre. Imaginile pe care vi le propunem astăzi sunt dovada că nu putem cere chiar tot ce vrem, când vrem și să mai avem și pretenția să primim.

Pentru a clarifica situația, imaginile au fost înregistrate cu puțin timp înainte ca românii să-și aleagă președintele. Asistați la o rugăciune în grup, mai precis în echipa de campanie a Vioricăi Dăncilă. Să nu vă speriați, dar pe parcursul rugăciunii se mai aude puternic câte un AMIN. Este dascălul, care plusează în tentativa disperată de a-l notifica acustic pe Dumnezeu, că acolo se săvârșește o rugăciune și că oamenii ăia solicită un loc la Controceni pentru neconflictuala și preacuvioasa Vio de la Videle. Pe dascăl îl suspectăm că este autorul înregistrării de colecție, bazându-ne pe intensitatea rafalei de AMIN-uri.

Departe de noi intenția de a lua în derâdere rugăciunea acestor oameni pioși, pentru că respectăm astfel de momente, însă nu putem să nu ne încumentăm la o analiză creștinească a demersului, mai ales că și noi suntem credincioși și chiar vrem să știm cum funcționează.

Așadar, pentru ce se rugau ei? Pentru una-alta, dar mai presus de toate pentru ca bunul Dumnezeu să o scoată pe Viorica președinte. Omiseseră să se căiască pentru trecutul tulbure și să ceară iertare, eventual vreun canon izbăvitor. Cum putea face Cel de Sus așa ceva, respectiv să o întroneze pe doamna Dăncilă? În primul rând… direct. Pentru că vrea și că poate. Na! Doar nu-L combătea CCR-ul. Ieșea Dorneanu, după 10 amânări, și zicea: ”Doamne, voința ta e neconstituțională!”??? Nu ieșea, pentru că după aia se aștepta să alunece pe scările de la CCR și să aștepte apoi resuscitarea în procedurile lui Arafat. Riscul era prea mare.

Ce ar mai fi putut face Doamne-Doamne? Să o dea cu manta. Adică să nu se implice direct, ci subversiv, spălând pe creier aproximativ 66,5% dintre cei care se obosesc să iasă la vot. Dumnezeu se substituia astfel televiziunilor de știri, dar cu efect garantat. În acest caz, 100% dintre cei care se prezentau la vot puneau ștampila pe Dăncilă și ruga putea fi împlinită. În cazul de față, nici măcar DNA-ul nu-l putea acuza pe Dumnezeu de corupție la cel mai înalt nivel, deși exista suspiciunea rezonabilă că e ceva necurat la mijloc. Se dechidea un dosar in-rem, dar rămânea cu autor necunoscut, mai ales că nici acum nu e clar la ce adresă poate fi citat numitul Dumnezeu, nici măcar în calitate de martor, d-apăi de suspect.

Dar, după cum știți deja rezultatul, ruga nu a prins la bunul Dumnezeu, căruia îi mulțumim pe această cale, luând în considerare că a ascultat ruga celorlalți 66,5%, care suna cam așa: ”Ferească Sfântul!” 

Nu am vrea să treacă neobservată pioșenia domnului Titus Corlățean, care nu este doar un bun ministru de Externe, ci și un pastor cu vocație. La fel și domnul Orlando Teodorovici, care urmează să fie cooptat în corul Sfântului Club Discoteque de ziua a 7-a.

Mulțumim, Doamne! Și dacă nu ai apucat să vezi ce vor oamenii ăstia, privește aici:

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău