Elevii unei școli din mediul rural din Prahova vor primi o masă caldă, cu preparate demne de un concurs MasterChef, în locul ”tradiționalelor” lapte și corn.
Este vorba de elevii de la Școala Generală Posești, care vor beneficia de un program pilot al Guvernului, implementat în Prahova. Meniul include 25 de preparate, de la ciorbă de legume sau supă de pui, până la pilaf, piure de morcov cu grătar de pui sau sufleu de broccoli cu brânză.
Tot pe lista de preparate recomandate figurează sufleu de conopidă, broccoli și brânză la cuptor, cartofi franțuzești la cuptor cu brânză și ou, quinoa cu legume sau cartofi gratinați cu piept de pui la grătar sau piure de cartofi cu piept de curcan.
Noul meniu face parte dintr-un proiect pilot care se va derula la nivelul a 50 de școli din țară, inclusiv la unitatea de învățământ din Prahova. Proiectul a fost aprobat de Guvern, în prezent fiind așteptată publicarea normelor de aplicare a actului normativ.
