Viața la bloc poate fi complicată, mai ales atunci când ai parte de vecini lipsiți de bun simț. Regula se aplică și la Ploiești. Un ploieștean reclamă faptul că vecina sa obișnuiește să-și întindă rufele în grădina de la bloc, în zona unde toți locatarii au contribuit la plantarea de flori.
Una dintre principalele probleme de la bloc o reprezintă lipsa spațiului, mai ales acolo unde spațiul de locuit este extrem de mic.
Un ploieștean reclamă faptul că pe lângă vecinii care obișnuiesc să arunce gunoiul pe geam se confruntă cu o altă problemă.
Citește și: Viața la bloc. Un ploieștean reclamă câinii vecinilor
Vecina sa, care locuiește la parterul blocului, deși și-a edificat balcon, obișnuiește să-și întindă rufele la uscat în grădina de la bloc, chiar în dreptul ferestrelor sale.
Viața la bloc în Ploiești. Cu rufele întinse în grădina de la bloc ce facem?
„Locuiesc de peste 20 de ani într-un bloc din zona Malu Roșu din Ploiești. În urmă cu câțiva ani, într-un apartament de la parterul blocului s-a mutat o familie, care a reușit să-și închidă balconul, cu acordul vecinilor.
Citește și: Viața la bloc în Ploiești. Ce poți face dacă vecinul nu-ți permite accesul în uscătorie
Cu toate acestea, vecina obișnuiește să-și întindă rufele pe sârmele amplasate în grădina de la bloc, în dreptul ferestrelor mele, în zona unde toți locatarii au contribuit la plantarea de flori.
Am încercat să-i explic că nu este vorba doar despre faptul că este inestetic să vezi când intri în bloc haine puse la uscat, inclusiv lenjeria intimă, însă fără succes.
Citește și: Viața la bloc în Ploiești. Cei care locuiesc la parterul sau la etajul unu al unui bloc plătesc sau nu pentru lift?
Există vreun regulament prin care vecina să fie obligată să renunțe să-și mai întindă rufele acolo, chiar în dreptul ferestrelor mele? Menționez că blocul este dotat cu uscătorie, iar vecina are balcon dar nu-l folosește”, ne-a scris ploieșteanul.
Viața la bloc în Ploiești. Cu rufele întinse în grădina de la bloc ce facem?
Regulamentul privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea localităţii, precum şi constatarea faptelor ce constituie contravenţii, aprobat în 2006, la Ploiești, a inclus o serie de reglementări cu privire la domeniul public, la capitolul „norme de conviețuire socială”.
Astfel, actul normativ, a prevăzut sancțiuni cuprinse între 250 – 700 de lei în cazul „utilizării domeniului public pentru diferite activități gospodărești (spălat rufe, gătit, etc.).
Citește și: Viața la bloc. Focar de infecție, mobilă veche pe hol și invazie de gândaci într-un imobil din Ploiești – FOTO
În 2019, la Ploiești a fost propus un nou regulament privind stabilirea unor măsurti pentru gospodărirea localității.
De data aceasta, sancțiunile propuse pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială erau majorate la la 1000 – 2000 de lei pentru persoanele fizice.
Citește și: Viața la bloc în Ploiești. Avem bani de la antenele mari de pe bloc, dar asociația ne cere să plătim pentru repararea liftului
Dar, dincolo de regulamente care vizează normele de conviețuire socială, ar trebui să existe un set de norme de bun simț, care ar fi trebuit să se aplice și în cazul de față.
Tu ce problemă ai la bloc? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp.
Ce te faci cu cei care si-au „cumparat” gradina, si-au montat mese si banci acolo si mai trag si cate un gratar. Daca vreti sa va convingeti, luati strada Cosminele la puricat si veti vedea o multime pestrita. Pe langa faptul ca unii s-au „impropietarit”, cateodata nu le ajunge nici gradina si se muta cu scaune si mese pe trotuar….iar gunoiul il „parcheaza” langa stalpii de iluminat.