Prima primărie din Prahova unde s-au redus salariile angajaților

La Mănești, o localitate situată la 25 de kilometri de Ploiești, primarul comunei, Constantin Nițoi, a decis, de comun cu angajații, reducerea salariilor cu 20%. Măsura, spune edilul, va aduce o economie la bugetul local, astfel încât, criza generată de pandemia de coronavirus să nu se răsfrângă asupra investițiilor aflate în derulare la nivelul localității.

Decizia a fost luată, spune primarul comunei, Constantin Nițoi, în urma unei analize, care a condus la concluzia că trebuie să fie efectuate o serie de economii, astfel încât să nu se ajungă într-un blocaj privind susținerea co-finanțării pentru o serie de lucrări derulate la nivelul comunei.

„Am avut în vedere două motive. Pentru asigurarea măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului, activitatea Primăriei se desfășoară acum în mediul online. Acest lucru permite ca angajații să muncească, prin rotație, inclusiv de la domiciliu. În al doilea rând a trebuit să luăm o măsură care să conducă la reducerea cheltuielilor, astfel încât să nu avem surpriza că nu vom putea asigura co-finanțarea pentru proiectele aflate în derulare”, ne-a povestit edilul comunei, care spune că analiza efectuată a condus la ideea că, din păcate, în contextul pandemiei de coronavirus, sumele care vor fi încasate la bugetul local se vor diminua.

„Bugetul local este afectat de neîncasarea taxelor și impozitelor locale. Hotărârea a fost luată de comun acord cu personalul și se referă inclusiv la salariile primarului, viceprimarului și secretarului. În situații de criză trebuie să fim solidari. Avem o serie de proiecte în derulare pe raza localității și trebuie să realizăm economii. La Băltița vorbim de introducerea gazelor… La nivelul întregii comune avem în derulare proiectul de alimentare cu apă… Avem în derulare proiectul privind școala și sala de sport… Pentru aceste investiții trebuie să asigurăm co-finanțare, iar în situația actuală a fost nevoie de un efort și din partea noastră”, a susținut Constantin Nițoi, primarul comunei Mănești.

Măsura de reducere a salariilor angajaților din Primăria Mănești se aplică începând cu 1 aprilie 2020.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău