padure-valea-doftanei_dbd32.jpg

Pentru cei care s-au săturat de aglomerația din stațiunile montane de pe Valea Prahovei există o alternativă de vacanță. Câteva localitățile din Prahova dispun de peisaje încă sălbatice, numai bune pentru câteva momente de relaxare, departe de zgomotul orașului. O drumeție la Valea Doftanei va fi, cu siguranță, o experiență de neuitat.

Dacă aveți poftă de o drumeție scurtă, într-o zonă cu adevărat ca-n povești, Valea Doftanei reprezintă alternativa perfectă la aglomerația de pe Valea Prahovei. 

Distanța din Ploiești până la Valea Doftanei poate fi parcursă în maxim o oră, iar ruta recomndată este DN1 - Ploiești - Câmpina - Valea Doftanei.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pe drum este de preferat și o oprire la Barajul Paltinu, construit pe valea râului Doftana. Amenajarea este impresionantă. Lacul și pădurea de aici reprezintă alte două atracții turistice. 

De aici se ajunge ușor în Valea Doftanei, cunoscută pentru rezervația Glodeasa. Arealul protejat este încadrat de Culmile Baiului – Gârbova și cuprinde munți cu o altitudine medie de peste 1000 de metri

Citește și: Rezervația Glodeasa, locul din Prahova cu păduri seculare și cu orhidee fantomă

Și dacă alegeți o astfel de destinație, nu evitați să faceți un popas culinar în localitate. Din meniu nu trebuie să lipsească tradiționala cașcavea.

paltinu_4738e.jpg

barajul-paltinu_37637.jpg

valea-doftanei_ea0bc.jpg

padure-brazi_fb565.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg