Fostul patron al Petrolului, Florian Walter, a făcut atac cerebral

0
walter_92ea5.jpg

walter_92ea5.jpg

Omul de afaceri Florian Walter, care a finanțat Petrolul în anul în care a luat Cupa României, a fost dus la Spitalul Universitar de Urgență din Capitală după ce a suferit un AVC. Ulterior a fost stabilizat și a fost transferat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat.

Florian Walter a suferit, miercuri seară, un accident vascular cerebral extins, iar medicii dau un prognostic rezervat. 

Walter a fost acţionar la echipe cu nume mari. A început la Dinamo, unde a făcut parte din consiliul de administraţie, iar apoi devenit acţionar principal la Universitatea Cluj, pentru ca într-un final să conducă Petrolul Ploieşti.

Florian Walter a avut și probleme cu legea. Patronul Romprest a fost acuzat de un prejudiciu de 4,5 milioane de euro adus bugetului de stat, produs în intervalul 2013 – 2014. 18 oameni au fost trimiși în judecată atunci de DNA Ploiești, în dosarul lui Walter, pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

Omul de afaceri a fugit din țară în 2015 și a fost prins un an mai târziu în Emiratele Arabe, de unde a fost adus sub escortă.

Pe 6 martie 2016 a fost arestat în România și eliberat pe 5 august. De atunci se află  sub control judiciar.

Pe 11 iunie, Walter avea termen la Tribunalul Cluj în procesul în care era acuzat de constituire de grup infracțional alături de Dan Capră și Marius Nicolae.

Numele afaceristului, acum de 56 de ani,  a apărut și într-un dosar de-al fostului procuror al Direcției Naționale Anticorupție, Mihaela Moraru-Iorga, care l-ar fi favorizat ”prin efectuarea mai multor acte comisive și omisive”, spuneau procurorii, la acea vreme.

Florian Walter a fost audiat și în dosarul Polaris, al lui Radu Mazăre și Sorin Strutinsky, scrie Mediafax.ro.

sursa foto: fanatik.ro

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău