petrobrazi-posibila-poluare.jpg

Observatorulph.ro a publicat astăzi imagini trimise de un locuitor al comunei Brazi cu un fum gros de la rafinăria Petrobrazi aparținând OMV Petrom.

 

Detalii aici: E normal să se întâmple așa ceva la rafinăria Petrobrazi? Sesizarea unui locuitor din comuna Brazi

La solicitarea observatorulph.ro, reprezentanții OMV Petrom au transmis următorul punct de vedere:

”In cursul zilei de joi, 11 mai, rafinaria Petrobrazi a fost afectata de o pana de curent cauzata de factori ce nu sunt sub controlul rafinariei, fapt ce a determinat  oprirea instalatiilor. Ca masura de siguranta pentru angajatii din rafinarie si pentru locuitorii din vecinatati, a fost necesara arderea la facla a gazelor din instalatii, ceea ce se vede in inregistrarea transmisa.

 

Precizam ca arderea gazelor la facla este o practica standard la nivel international pentru situatii neprevazute si este utilizata ca masura de siguranta.

Imediat dupa remedierea defectului din instalatiile electrice s-au inceput demersurile pentru repornirea instalatiilor in conditii de siguranta.

Compania a notificat autoritatile abilitate, conform prevederilor legale.

 

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat locuitorilor din zona.

Compania face toate eforturile necesare pentru ca operatiunele din rafinarie sa aiba un impact cat mai redus asupra mediului. In ultimii 10 ani s-au investit peste 1,2 miliarde euro pentru modernizarea rafinariei si conformare la standardele europene de mediu”.

Cu Garda de Mediu în grevă, prahovenii sunt otrăviți. Dovada

 

Menționăm că observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere și Gărzii de Mediu Prahova.

VIDEO Fumul care i-a speriat pe locuitorii comunei Brazi: