petrobrazi-posibila-poluare.jpg

Un cititor care locuiește în comuna Brazi ne-a trimis pe adresa redacției imagini cu un fum gros dinspre rafinăria Petrobrazi.

 

UPDATE Explicația OMV Petrom pentru fumul care i-a îngrozit pe locuitorii din Brazi. ”Ne cerem scuze pentru disconfort”

Mesajul cititorului:

”În seara aceasta (n.r. joi, 11 mai), între orele 19-20, în timp ce mă aflam la baza sportivă din comuna Brazi, am văzut cum ieșea de pe un coș al rafinăriei Petrobrazi un fum negru, foarte gros. Din păcate, nu este singurul incident de acest gen care se întâmplă acolo. Aș vrea să sesizez prin intermediul ziarului dvs. autoritățile de mediu”.

 

Reamintim că  un alt cititor al Observatorulph.ro ne-a atras atenția cu privire la faptul că valorile înregistrate la mai multe stații de monitorizare a aerului din Ploiești au depășit orice prag al bunului simț când vine vorba de protejarea sănătății, în special la benzen.

Constatarea făcută de cititorul nostru se confirmă. Joi, 11 mai, la ora 09.00, la stația PH4, situată în apropiere de Rafinăria Petrobrazi OMV, aparatele au înregistrat o concentrație de benzen de 550 ug/m3, în timp ce concentrația de toluen a fost de 148,57 ug/m3.

Detalii aici: Cu Garda de Mediu în grevă, prahovenii sunt otrăviți. Dovada

 

Observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere Gărzii de Mediu Prahova și conducerii OMV Petrom.