Spitalul din Prahova de care fug medicii. Victimele sunt copii

0

spitalul de pediatrie ploiesti

spitalul de pediatrie ploiesti

Medicii par să fugă de Spitalul de Pediatrie din Ploieşti. Deşi ar beneficia de locuinţe de serviciu şi ar lucra cu aparatură modernă, nimeni nu a fost interesat de locurile de muncă din unitatea sanitară. Conducerea a scos de 5 ori posturi la concurs, în ultimul an. În aceste condiţii, medicii stau la serviciu şi câte două zile, iar pacienţii aşteaptă ore întregi să fie consultaţi.

Mihaela Ivan e medic pediatru de 40 de ani. Lucrează la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti, unde, în loc de 61 doctori, sunt doar 41. Ca să acopere lipsa de personal, medicii fac gărzi care durează chiar şi 48 de ore.

„O gardă uşoară se numeşte 80, 80 şi, o gardă normală 100, 100 şi…,” spune dr. Mihaela Ivan, medic primar pediatru.

„Când este cineva în concediu, că suntem bătrâni şi avem zile multe de concediu, că aşa este, este dezastru,”precizează Anca Miu, director medical.

Conducerea spitalului a scos de cinci ori posturi la concurs doar în ultimul an, însă fără rezultat. Asta chiar dacă medicii angajaţi ar fi beneficiat de locuinţe de serviciu.

„Cele două apartamente cumpărate de spital sunt la 10 minute de unitatea medicală, au câte două camere, iar chiria este de 100 de lei pentru fiecare apartament. Însă chiar şi aşa locuinţele stau goale,” spune Anca Miu, director medical.

În plus, Spitalul de Pediatrie din Ploieşti a investit recent aproape două milioane de lei în aparatură medicală, în speranţa că dotările vor atrage medici dornici să lucreze aici.
sursa: digi24.ro
Observatorulph.ro a scris despre acest subiect aici: Criză de medici la Pediatrie! Apartamentele spitalului rămân goale

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău