- Publicitate -

Cursuri de teatru, film și televiziune la Ploiești. Academia ”Studiourile Buftea” inaugurează filiala din Prahova

Vești bune pentru tinerii din Ploiești și Prahova care doresc o carieră în televiziune, teatru sau film. Începând cu data de 7 mai 2022, Academia ”Studiourile Buftea” inaugurează filiala din Ploiești.

Sediul se află la Casa de Cultură a Sindicatelor, pe Bulevardul Republicii nr. 65, însă cursanții ploieșteni vor beneficia de acces pe platourile Studiourilor Cinematografice Buftea și în Studioul Cinematografic Sahia Film din București.

<< La Ploiești nu deschidem o simplă filială, ci o extensie a Academiei cu tot ce presupune aceasta. Ca parte integrantă din Templul cinematografiei românești, purtători ai celor mai importante blazoane ale industriei, avem responsabilitatea să oferim aceleași standarde de calitate de care beneficiază și cei peste 600 de cursanți pe care îi avem îi avem, în prezent, în Capitală. >> (Bogdan Ionescu, producător, regizor și manager de proiect pentru ASB Ploiești)

Cursurile Academiei “Studiourile Buftea” sunt cele mai complexe și mai detaliate dintre cursurile de profil din România și acoperă toată gama profesională de film, teatru și televiziune, potrivită copiilor și adolescenților.

Cursurile sunt adaptate fiecărei categorii de vârstă și încurajează dezvoltarea personală, talentul, descoperirea și depășirea propriilor limite, socializarea, spiritul de echipă, respectul, bunele maniere, încrederea de sine și, foarte important, folosirea intensivă și corectă a limbii române prin crearea de scenarii, dialoguri, conținut multimedia, copywriting, știri, documentare și reportaje.

Academia ”Studiourile Buftea” este singura entitate vocațională care și-a modelat  programa școlară asemenea marilor universități de profil. Cursurile de actorie reprezintă doar o parte din programă. Pe lângă acestea, o mare pondere este dată și cursurilor de regie, scenaristică, imagine, producție, elemente de coregrafie, canto și cascadorie.

Totul pentru ca, la finalul unui modul, fiecare grupă să producă propriul film de scurtmetraj, filmat la nivel profesionist în locație și în Studiourile Cinematografice Buftea, precum și o piesă de teatru. Filmele de scurtmetraj sunt înscrise la cele mai importante festivaluri de film pentru copii din țară și din străinătate.  Stagiunile de teatru au loc pe scena Teatrului Național București.

Iată câteva elemente din programa de curs care se întinde pe 12 luni:

 • Scurtă istorie a cinematografului
 • Scenariul de film: de la idee la realizare
 • Dicție și vorbire
 • Regie și Imagine (inclusiv imagistică digitală)
 • Sunet și Regie de Montaj
 • Decupajul regizoral
 • Etapele de realizare ale unui film
 • Scrierea unui scenariu
 • Filmarea unui scurtmetraj
 • Montaj și post procesare sunet
 • Ridicarea unei piese de teatru: de la text până la punerea în scenă
 • Canto (elemente)
 • Mișcare scenică și dans
 • Producție

<< O școală de film, teatru și televiziune nu garantează nimănui că va face producții bune. Însă poate garanta că acestea vor fi corecte și realizate cu suflet. Incursiunea în istoria cinematografiei, abordarea unui scenariu, analiza unui film, a unei piese de teatru sau a unei emisiuni de televiziune și aspectele invizibile publicului ale unei producții vor transforma copilul sau adolescentul într-un viitor profesionist.

Dotările la nivelul marilor producții cinematografice americane, educația vizuală pentru imagine, insuflarea iubirii pentru limba română, trainerii si speakerii atent selecționați îi vor deschide cursantului un orizont larg, puternic și fascinant.

Academia “Studiourile Buftea” își face un crez din a modela fiecare copil sau adolescent în spiritul iubirii de film și teatru, de a-i încuraja talentul, frumusețea gândirii, evadarea din banal, respect față de sine și de ceilalți, spiritul de echipă și încrederea în propriile forțe. >>, ne-a declarat Daniel Nuță, actor, line producer și trainer ASB.

Trainerii, profesorii și speakerii Academiei “Studiourile Buftea” sunt specialiști renumiți in domeniile lor, cu experiență și activitate recunoscute pe plan intern și internațional.

Grupele de studiu din această primăvară încep cursurile în luna mai, vârsta minimă a cursanților fiind de 10 ani, iar cea maximă de 15 ani.

Mai multe amănunte pe:

www.academiabuftea.ro

https://www.facebook.com/AcademiaBuftea

Pentru înscrieri:

https://www.academiabuftea.ro/inscrieri-cursuri18minus  sau la telefon 0771 322 036

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Articole asemănătoare

Noi locuri de muncă și creșteri salariale la ADIENT TRIM Ploiești

Ploiești, 07 iunie 2022 ─ ADIENT TRIM Ploiești, fabrică de referință pentru producția de tapițerii auto premium, are disponibile în prezent 60 de locuri...

La Ploiești Shopping City, vara vine cu Great Times și călătorii inedite

Ploiești, 6 iunie 2022 – După o perioadă îndelungată în care barierele de comunicare și socializare s-au impus în stilul de viață și în...

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

- Publicitate -

Sondaj

V-a plăcut Festivalul Zilele Ploieștiului 2022?

V-a plăcut Festivalul Zilele Ploieștiului 2022?

- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Trialog în Ploiești

Ceea ce urmează se dorește a fi o discuție fantezistă între trei ploieșteni de seamă ai urbei noastre. Personajele: Nenea, Nichita și Toma. Acțiunea:...

Urări ”de bine” din partea șoferilor pentru municipalitatea ploieșteană. Pene de cauciuc din cauza gropilor pe care Primăria Ploiești le ignoră

Capcanele de pe carosabil produc pagube materiale și nu va trece mult timp până când vor face și victime. Din majoritatea cartierelor vin sesizări...

Doi bărbați au fost reținuți în Prahova pentru infracțiuni la regimul rutier

În primul caz, pe data de 10 iunie a.c., în jurul orei 18.30, polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Bușteni, în timp ce se aflau...

Noii judecători CCR depun jurământul de învestitură la Palatul Cotroceni, sâmbătă, la ora 13

Noii judecători CCR sunt: Iulia Scântei (numită de Senat), Bogdan Licu (numit de Camera Deputaţilor) şi Mihaela Ciochină (numită de preşedintele României). Ei sunt...

Ministerul Educaţiei: ”S-a încheiat etapa de administrare a testelor în cadrul Programului-pilot naţional de Testare Standardizată a elevilor”

Peste 280.000 de teste au fost susţinute la Limba română, Matematică şi Istorie, participând aproape 150.000 de elevi din peste 500 de şcoli. Rezultatele...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -