casa_bunicilor_8f939.JPG
O câmpinească susține că, zilele trecute, a fost martora unui incident neplăcut înregistrat pe holurile căminului de bătrâni Casa Bunicilor. Revoltată de modul în care ar fi fost tratat un bătrân, mai ales de către dr. Eugenia Stănărângă, femeia a postat cele văzute pe cel mai popular grup de socializare din Câmpina.

Reacțiile nu au întârziat să apară. Postarea a adunat sute de comentarii, care în cea mai mare parte sunt în aceeași notă cu spusele câmpinencei.
Vă redăm integral textul despre incidentul de la Casa Bunicilor din Câmpina:

„Am fost astăzi (n.r. 28 august 2019) martorul unui eveniment pe care multă vreme de acum încolo nu o să îl pot uita. Era în jur de ora 17.30. Eram împreună cu mama la cabinetul doamnei Stănărângă, cea care se ocupă de medicina muncii și de azilul de bătrâni Casa Bunicilor, așteptam pe hol. La un moment, dintr-o încăpere a clădirii au ieșit un domn la vreo patruzeci de ani împreună cu un bătrân. Când au ajuns la ieșirea din clădire, bătrânului i s-a făcut rău și a căzut.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Unul dintre cei care așteptau pe hol i-a dat un scaun și l-a așezat pe bătrânul care era inconștient pe scaun. O asistentă a ieșit și ea și s-au oferit să le dea un scaun cu rotile să îl poată duce mașină. Apoi a încercat să vorbească cu bătrânul care nu îi răspundea, era cu ochii închiși, iar mâinile îi atârnau pe lângă corp, parcă ar fi fost de cauciuc.

Domnul a cerut apă să îl dea pe față pe bătrân, dar i s-a spus că nu au de unde să îi aducă, așa că s-a dus la mașină și a adus o sticlă. L-au dat cu apă pe față și îl strigau, dar nu își revenea, era în continuare inconștient, și asta de mai bine de 5 minute.

Noi, cei de pe hol, vorbeam între noi și spuneam că ar trebui să se sune la salvare. Nea Gheorghe, bătrânul era inconștient de mai bine de 5 minute. Nimeni nu făcea nimic. Probabil, auzind că vrem să sunăm la salvare, a venit doamna doctor care a început să țipe și să le spună asistentelor și omului să îl ducă mai repede la mașină, să plece de la ea din curte. Striga cât de tare putea că ea l-a externat pe bătrân și nu are nicio treabă.

Între timp, asistentei probabil i s-a făcut milă și a venit să îi ia tensiunea. A încercat de 3 ori, dar aparatul nu a înregistrat nimic. În acest timp, doamna doctor ne povestea nouă despre familia bătrânului și despre faptul că acesta are rudele plecate în străinătate și că l-au mutat aici de la alt cămin. Au mai trecut încă 5 minute și nea Gheorghe era tot inconștient.

Doamna doctor a început iar să strige la ei să îl ducă la mașină, să îl scoată afară, să plece cu el. Apoi s-a hotărât să facă o faptă bună, așa cum a numit-o dumneaei. A luat dintr-o cameră pe care o ținea încuiată o pungă cu un praf pe care dumneaei l-a numit remediu homeopat. A început să strige după cineva să îi aducă apă, dar nu i-a răspuns nimeni. Până la urmă a pus din acel praf în sticla de apă cu care asistenta îl stropise pe nea Gheorghe, apoi l-a apucat de gât, i-a dat capul pe spate și i-a turnat pe gât medicamentul «miraculos».

Minutele treceau și bătrânul nu își revenea. La sfatul nostru al celor de pe hol, însoțitorul bătrânului a sunat la 112. În mai puțin de 5 minute au venit cei de la Smurd. În tot acest timp, doamna doctor tuna și fulgera și urla și, ajutată de asistente, l-au mutat pe nea Gheorghe într-un căruț cu rotile și l-au scos afară în stradă, la poartă. Când a venit salvarea doamna încă striga, i-a amenințat pe doctorii de la salvare și efectiv urla la ei să îl ia pe bătrân și să plece de pe proprietatea ei.

Nu m-a răbdat inima să nu îi spun ce părere am despre dumneai. Am plecat plângând și a gândindu-mă că poate nea Gheorghe care era încă inconștient și inert la momentul venirii salvării va fi supraviețuit”, a postat martora incidentului pe grupul de facebook „Ești din Câmpina dacă..."

Am solicitat puncte de vedere atât Direcției de Sănătate Publică din Prahova, cât și conducerii căminului Casa Bătrânilor, administrat de dr. Eugenia Stănărângă, despre ale cărei afaceri „de după program“, publicația noastră a scris în materialul: Eugenia Stănărângă, medic de medicina muncii în DSP Prahova, are o firmă cu profil identic

Sursa foto: www.camin-batrani.com

casa_bunicilor_bd04b.JPG

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg