Negocieri pentru formarea noului Guvern. Premierul desemnat Nicolae Ciucă a anunțat că a avut o convorbire cu președintele PSD, Marcel Ciolacu

1

Weekend-ul nu este unul liniștit pe plan politic, având în vedere că sunt urgentate negocierile pentru formarea noului Guvern. Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, trebuie să finalizeze programul de guvernare, dar și să stabilească noua echipă de miniștrii. Între timp a anunțat că a avut o convorbire cu Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Lista cu miniștri ar urma să fie validată, luni, de Biroul Național al PNL. Între timp au existat discuții cu reprezentanții UDMR, dar și cu Marcel Ciolacu, președintele PSD și reprezentanții minorităților naționale.

Anunțul a fost făcut de premierul desemnat, Nicolae Ciucă, care a precizat că a avut o convorbire telefonică cu președintele PSD Marcel Ciolacu.

„Împreună cu președintele Partidului Național Liberal, Florin Cîțu, a avut loc o consultare cu reprezentanții minorităților naționale, altele decât cea maghiară, pentru a conveni liniile de colaborare în programul de guvernare și de susținere parlamentară.

Totodată, în această după-amiază, am avut o convorbire telefonică cu președintele PSD Marcel Ciolacu, în care am convenit ca negocierile politice să aibă loc după finalizarea programului de guvernare, precum și după analizarea celor zece măsuri urgente propuse de PSD”, a anunțat Nicolae Ciucă, premierul desemnat.

„Faptul că se vorbește de un armistițiu este un pas important”, a declarat, duminică, premierul interimar Florin Cîțu, care se pare că nu va face parte din componența noului Guvern, dar își dorește funcția de președinte al Senatului, funcție pentru care ar avea nevoie, însă, de susținerea PSD.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău