Lui Rareș Bogdan i s-a deranjat batistuța de la sacou, după ce a văzut jandarmi prin restaurante

0

Europarlamentarul Rareș Bogdan iese la rampă cu fiecare prilej pe care în consideră oportun, doar-doar mai punctează puțin la capitolul imagine. Doar el crede că ieșirile sunt oportune, pentru că reacțiile de după demonstrează contrariul.

Nu s-a bătut în perioada pandemiei în fața unor abuzuri evidente, așa cum erau ele relatate și probate în presă. Abuzurile au dispărut treptat, iar Rareș Bogdan a stat la cutiuță, așteptând momentul oportun să iasă la rampă.

În weekendul care tocmai s-a încheiat, cel căruia invidioșii îi spune ”Rareș Ruj Roz” a ieșit la restaurant cu familia. Și nu doar odată, ci în repetate rânduri, ceea ce dovedește fie că îi era teribil de foame, iar frigiderul de acasă nu era tocmai ofertant, fie că veniturile de europarlamentar sunt mai mult decât generoase. Nu întrebați pentru ce încasează banii, noi neavând un răspuns pentru domniile voastre. O fi făcând el ceva măreț pentru România. O fi ieșit să sărbătorească în avans eliminarea pensiilor speciale de peste 1000 de ani? Greu de spus…

Și cum a fost primul weekend pe sistem ”relaxare”, Rareș a fost neplăcut surprins de apariția polițiștilor și jandarmilor. Poate nu o fi aflat că mai sunt ceva restricții de respectat, iar ăia de la Bruxelles nu au avut timp să le afișeze, astfel încât să le poată lectura și Rareș Bogdan. Nu a înțeles mai nimic din ce se întâmplă în jurului, dar asta nu e o surpriză, însă a luat foc public:

„Eram cu familia pe terasă. Eu înțeleg foarte bine și susțin total forțele de ordine și respectarea regulilor. Mi-aș dori foarte mult, de exemplu, ca forțele de ordine să fie prezente vineri, sâmbătă, în anumite locuri din București sau de pe Litoral, unde restaurantele se transformă în cluburi. Acolo ar trebui să intre, dar să intre în modalitatea în care au făcut-o în anumite locuri din București. E normal să fie DSP, e normal să fie organele de control să verifice dacă sunt respectate regulile, dar nu văd de ce într-un loc unde se află oameni cu familiile, cu copiii, trebuie să vină în uniformă. Dacă voiam să mănânc alături de oameni în uniformă, mă făceam polițit, militar sau sereist. Sunt civil și vreau să trăiesc printre civili.”

Mai mult decât atât, Rareș Bogdan a ținut să precizeze că îi va bate obrazul lui Bode, ministrul MAI, că nu de aia l-a pus partidul acolo… ”Mie mi s-a părut intimidare. (…) Acum cei din Horeca trebuie ajutați. Cu Lucian (Bode, ministrul de Interne – n.r.) nu am să-i reproșez nimic. Doar l-am rugat pe dânsul, pe domnul Despescu și noului șef al Poliției Române să le explice celor din subordine că pot fi extrem de eficienți când sunt derapaje noaptea și să încerce să vină cu mai puțin în uniforme pe terase la ora 14.00. (…) Am vorbit aseară cu domnul Bode de două ori. O să vorbesc cu el fără probleme.”

Reacțiile celor care i-au auzit declarațiile de ”mic ciocoi iritat” au fost de la ironii fine la ”urări” nu tocmai ortodoxe. Ne oprim doar asupra uneia dintre ele, de bun simț, ca ni s-a părut relevantă, un comentariu postat de Adelin Petrișor, jurnalist TVR:

”Bă’ băiatule, Rareș Bogdan a fost deranjat de polițiștii și jandarmii care făceau controale la terasa la care el mânca. L-a sunat pe ministrul de interne și i-a zis că, dacă el ar fi vrut să vadă uniforme, s-ar fi făcut polițist. Domnul politician le-a explicat jurnaliștilor că oamenii legii ar fi trebui să stea în parcare și să intervină doar dacă ar fi fost cazul. Ce să mai zici…Omul o fi și sensibil. Ca să nu-i mai cauzeze, poate data viitoare șefii poliției și jandarmeriei își vor trimite în control oamenii îmbrăcați frumos, în trening. Cu eșarfe și batistuțe asortate la “bașcheți”, normal!”

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău