gorghiu

Alina Gorghiu a fost citată, miercuri, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Preşedintele PNL trebuie să dea explicaţii în ce condiţii semnătura sa a ajuns, în 2014, pe lista celor care susţineau proiectul de lege menit să treacă Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) de la Ministerul Justiţiei în subordinea Camerei de Comerţ a României.

„Sunt martor în acest dosar și sunt oricând disponbilă să dau orice lămuriri. Instanța va decide dacă declarația mea care la fond a fost cât se poate de scurtă e hotărâtoare sau nu. Sunt foarte mulți martori în cauză. Voi răspunde la toate întrebările instanței”, a spus Alina Gorghiu la intrarea în ÎCCJ. 

 

La termenul anterior au fost audiaţi presedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache şi fostul viceguvernator BNR Bogdan Olteanu.

Alina Gorghiu a mai dat explicații în acest dosar. Ea le-a spus procurorilor că deputatul Florin Iordache i-a solicitat să semneze propunerea legislativă privind activitatea de înregistrare în Registrul Comerţului, precizând că iniţiativa legislativă nu i se pare una de natură să genereze vreun prejudiciu.

Potrivit relatărilor din presă din anul 2013, Alina Gorghiu deținea la acel moment calitatea de arbitru la Curtea de Arbitraj a Camerei de Comerț, iar numirile erau făcute chiar de Mihail Vlasov. În anul 2012 în urma prestării acestei activități Alina Gorghiu a încasat suma de 21.457 lei (aproximativ 4.800 de euro).

 

Procurorii DNA l-au acuzat pe Mihail Vlasov de dare de mită şi de iniţierea unei campanii pentru obţinerea sprijinului politic pentru ca proiectul să fie adoptat. 

Într-o discuţie telefonică interceptată de anchetatori, Mihail Vlasov îi indică lui Florin Iordache parlamentarii care să semneze propunerea legislativă, printre care sunt Alina Gorghiu, Ion Chelaru şi Mircea Grosaru (decedat în februarie 2014).

Deputatul Alina Gorghiu a dat o declaraţie de martor şi în faza de urmărire penală a cauzei, în februarie 2015. Ea arăta în declaraţia data la DNA că nu a discutat cu deputatul Mircea Grosaru despre iniţiativa legislativă, însă s-a întâlnit cu acesta la Curtea de Arbitraj şi a presupus că a fost numit arbitru.

 

sursa: digi24.ro

 

Național
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Ecaterina Andronescu, audiată la DNA

Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, a ajuns la DNA în această dimineață. Ea a fost chemată să dea declarații ca martor în dosarul în care omul de afaceri Dinu Pescariu și fostul...