Un bărbat din Iaşi a ţinut timp de trei ani, în podul casei, un coif vechi de 2.500 de ani în valoare de peste 400.000€

Radu Zaina, un bărbat din comuna Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, a ţinut timp de trei ani, în podul casei sale, într-o pungă, un coif corintic vechi de 2.500 de ani, în valoare de peste 400.000 de euro.

Citește aici De ce ieșeanul care a ascuns coiful corintic în podul casei are dosar penal și câți bani ar fi încasat dacă îl preda autorităților

UPDATE Citește aici Unde a ajuns coiful vechi de 2.500 de ani pe care un bărbat din Iași îl ținea în pod

Totul a început în urmă cu trei ani, atunci când bărbatul, în vârstă de 51 de ani, din comuna din Iaşi a mers la scăldat împreună cu alţi săteni.

La un moment dat, pe fundul râului, bărbatul a simţit ceva metalic şi a adus la suprafaţă un coif corintic, respectiv o bucată de istorie veche de 2.500 de ani, mai exact din secolul VI-V înainte de Hristos.

În aceeaşi perioadă, casa de licitaţii Sotheby’s din New York vindea un coif asemănător pentru un preţ de 212.500 de dolari.

„În urmă cu vreo trei ani, mă aflam la scăldat împreună cu mai mulţi. Siretul trece foarte aproape de localitatea noastră.

Am intrat în apă în jurul orei 14. Am intrat până la brâu. La un moment dat, cum călcam fundul apei, am agăţat cu un picior ceva de tablă.
Citește continuarea pe antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

12 COMENTARII

  1. Nu voreaza dublu. Suma soecificata la vanzarea de la
    Licitatie este de 221.000 de Dolari
    Care e cam 150.000 euro
    Nu stiu cum au ajuns la peste 400.000 dar clar a picat la teza de la matematica

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău