Furtuna Filomena, care a înzăpezit Madridul, ajunge și în România – VIDEO

Furtuna Filomena a provocat haos în mai multe regiuni din Spania, aflate sub cod roșu de ninsoare. Printre cele mai afectate orașe este capitala Madrid, relatează BBC News. Furtuna va ajunge și în zona noastră, afectând mai ales România, Bulgaria și Croația.

Furtuna Filomena a provocat cel puțin patru morți. Două persoane au murit din cauza frigului – una în orașul Zarzalejo, aflat în apropiere de Madrid, și una în orașul Calatayud, din apropiere de Zaragoza. Alte două persoane și-au pierdut viața în regiunea Andaluzia, în apropiere de Malaga. Mașina în care se aflau a fost luată de puhoaie.

Situația este însă gravă în centrul țării, inclusiv în capitala Madrid. Aeroportul Barajas a fost închis, la fel și multe drumuri, iar toate trenurile care plecau sau se îndreptau către capitală au fost oprite.

Începând de luni, furtuna se va întinde în toată peninsula Balcanică și va ajunge și în estul Europei, afectând și țara noastră, Bulgaria și Croația, scrie Accuweather.

Pentru județul Prahova, reamintim că ANM a emis un cod galben de ninsori, valabil în intervalul 10 ianuarie, ora 18:00 – 11 ianuarie, ora 14:00. Fenomenele vizate sunt: ninsori abundente, strat de zăpadă consistent și intensificări ale vântului.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

1 COMENTARIU

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău