A fost concediată, după ce ministrul Muncii i-a cerut scuze. Muncitoarea de la Tanex Vălenii de Munte ”a prejudiciat imaginea firmei vorbind cu jurnaliștii”

Angelica Manole este angajata căreia ministrul Muncii i-a cerut scuze, în urmă cu o săptămână, pentru situația prin care este nevoită să treacă la societatea unde lucra.

Și spunem ”lucra”, pentru că Ionela Angelica Manole tocmai a fost concediată. Făcuse public fluturașul de salariu cu un rest de plată, la lichidare, în valoare de… 23 de lei.

Observatorulph.ro a publicat un interviu cu angajata care a avut curajul să demaște neregulile AICI

De atunci au început necazurile femeii, căreia chiar ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a ajuns să-i ceară scuze, același ministru certând public și conducerea ITM Prahova pentru modul în care a gestionat situația. Detalii în Observatorulph.ro AICI.

Luarea de poziție a ministrului Muncii s-a dovedit zadarnică, angajata fiind concediată. Firma a susținut că angajatele nu ar fi fost prezente la muncă, ci și-ar fi luat concediu fără plată, motiv pentru care le-a redus salariile, pentru o lună de muncă o angajată încasând 693 de lei.

Controalele nu au găsit însă cererile de concedii, însă asta nu a reprezentat mare lucru pentru ITM. A sosit și supracontrolul de la București, însă nici acesta nu a considerat că inexistența unei cereri reprezintă o încălcare a legii. Așa a apărut reacția vehementă a ministrului Muncii, care a cerut demisii.

Unii cu reacțiile, alții concediați…

Aparițiile cazului de la Tanex, atât în presa locală, dar și în cea națională au deranjat conducerea societății, care a decis desfacerea contractului de muncă al angajatei care a vorbit cu reprezentanții mass media, prejudiciind astfel imaginea societății. Detalii în libertatea.ro AICI.

Revenim cu detalii despre demersurile pe care fosta angajată de la Tanex Vălenii de Munte are de gând să le facă.

 

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596