A venit sezonul trandafirilor iar pentru iubitorii de dulceață acum e momentul pentru prepararea rafinatei dulcețe de trandafiri.
Există mai multe tipuri de trandafiri de dulceață și, în funcție de soi, aroma parfumată specifică trandafirilor, intensitatea gustului și parfumului produsului final poate varia.
Rosa Damascena – Trandafirul de Damasc este considerat soiul cel mai bun pentru pregătirea dulceței de trandafiri, deoarece are o înflorire abundentă, dar și un parfum intens, este de părere Dan Neagu, de la Restaurant Bulevard Ploiești. De la o singură tufă de trandafir se pot obține până la 2 kg de dulceață. Soiul mai este denumit și Trandafirul Kazanlak, Rosa Damascena Trigintipetala, deoarece este trandafirul cu 30 de petale.
Nu este un soi pretențios, însă, pentru ca plantele să înflorească mult, are nevoie să fie udat o dată la 2-3 zile, în cazul în care nu sunt precipitații. Dintr-o singură tufă de trandafir de Damasc se poate obține aproximativ 2 kg de dulceață, chiar mai mult atunci când planta ajunge la maturitate deplină.
Ingrediente pentru 800 grame dulceață
1 kg de zahar
300 gr de petale (20 de trandafiri mari, bine infloriți)
300 ml de apă
50 ml de zeamă de lămâie
Pregătire – 10 min
Preparare – 15 – 20 min
Dificultate – ușor
Vezi aici rețeta VIDEO
(P)