York – un oraș de 2000 de ani în care istoria poate fi retrăită la fiecare colț de stradă

0

Poate că nu este cea mai bună perioadă pentru o minivacanță, dar cu certitudine este cea mai convenabilă. Prezența la un eveniment din York a fost un prilej excelent să văd acea parte unde femeile pot umbla singure noaptea, în orașul considerat al patrulea cel mai sigur din insulă.

York nu este ca Londra sau Manchester. Văzut de pe străzi pare undeva încremenit în timp, deși foarte bine conservat. Britanicii își respectă istoria și o păstrează întocmai, chiar dacă rădăcinile locului nu sunt neapărat britanice.

Totul a pornit în această așezare de la romani, apoi vikingii și-au pus amprenta. Mai mult decât atât, descoperirile arheologice arată că în acele locuri au existat forme de organizare tribală încă din perioada anilor 8000-7000 Î.C. Mult mai târziu englezii au devenit parte a istoriei locului, care a rămas al lor și pe care l-au onorat prin tot ceea ce au construit și păstrat.

Citește continuarea pe www.vacanta-ta.ro.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău