Cât de des întâlniți reclame care pretind că produsele respective sunt din ingrediente 100% naturale? E greu să știi de la început care etichetă este reală și care nu. Singura metodă sigură de a afla este să încerci și să te convingi. Asta este valabil şi în cazul dulciurilor, căci despre asta este vorba în acest text.
Cofetării sunt la tot pasul, e drept, cu vitrine atrăgătoare şi prajituri arătoase, însă, de cele mai multe ori gustul nu e nici pe departe la acelaşi nivel ca şi aspectul. Se întâmplă des şi ca toate felurile de desert, fie că-s cu ciocolată, vanilie, fructe de pădure sau alte arome, să aibă acelaşi gust.
Nu e şi cazul dulciurilor de la Cofetăria Lani, pe care, recunosc, am descoperit-o de curând, deşi se află pe piaţă de vreo 4 ani.
Ce m-a convins să intru în cofetăria Lani? Păi în primul rând aspectul de “căsuță de poveste” al localului. Exteriorul arată ca o cofetărie de pe vremuri, de pe meleaguri franțuzești, iar interiorul este atât de drăguț și impecabil de parcă zici că-i făcut din zahăr.
Apoi, persoanele care m-au întâmpinat au fost atât de calde și amabile că n-aveai cum să nu cumperi ceva. Din vorbă-n vorbă am aflat că una dintre persoanele care m-au servit este chiar proprietara cofetăriei, Nicoleta, cea care “face și legea” în laboratorul Lani.
Ea mi-a spus că afacerea a pornit din dorința de a le prepara celor doi copii ai familiei dulciuri sănătoase și că pasiunea pentru prăjituri a fost moștenită de la bunica. Așa am înțeles ce căutau în vitrine prăjituri din vremea copilăriei, cum ar fi tăvălita, cornulețe fragede, ora 12, ciocolată de casă, nuci cu cremă, amandine, prăjitura Krantz și multe altele.
Da, știu că multe dintre acestea se găsesc și în alte cofetării, eu vorbesc însă de gustul copilăriei, când toate se făceau în tihnă, cu unt și lapte, cu ouă și frișcă din smântână, cu multă nucă și nu din prafuri și mixuri de tot felul, așa cum se practică adesea acum.
Cofetăria Lani promite produse cu gust adevărat, ce conțin doar ingrediente de cea mai bună calitate, iar ca să te convingi de asta este nevoie să guști din câteva sortimente. Și ai de unde alege, pentru că, pe lângă rețetele clasice de prăjituri, găsești și deserturi mai sofisticate din cofetăria franceză dar și produse de patiserie de-ți lasă gura apă numai simțindu-le mirosul.
Povestea dulce a brandului Lani a început în Băicoi, acum 4 ani, unde, mai întâi, cei doi soți au înființat laboratorul, apoi au deschis și un punct de lucru, iar pentru că foarte mulți clienți sunt ploieșteni, ideea de a veni și la noi în oraș s-a materializat rapid.
Cofetăria în stil parizian vine cu ceva trendy pentru zilele noastre, și anume cu o cafea bună de tot și cu croissante calde care se potrivesc ca un puzzle, perfect pentru a începe o dimineață frumoasă.
Și, pentru că în cuvinte nu pot descrie destul de bine gustul Lani, vă pot spune că, din punctul meu de vedere, Cofetăria Lani este pata de culoare și de gust care lipsea din Ploiești, mai exact în Păltiniș, vis-a-vis de Restaurant Giulia. Dacă ajungi prin zonă, n-ai cum să nu o remarci! Și dacă vrei să-ți încânți puțin privirea, poți arunca un ochi și pe pagina lor de Facebook.
Închei cu motto-ul Lani: „Cand ți-e poftă de ceva nu doar dulce ci de bun gust, încearcă Lani Dulce de Bun Gust!”.
(P)