Destinație de weekend în Prahova. Trei obiective unice, la nivel național: Sfinxul, Babele și Salina Slănic

0

Prahova nu duce lipsă de locuri speciale, obiective unice la nivel național. Sfinxul – centrul energetic al Carpaților, Babele – „Altarele ciclopice din Caraiman”, dar și Salina Slănic – cea mai mare din Europa – pot fi o destinație perfectă de weekend.

Cei care nu au plecat la mare pot alege însă o excursie de o zi fie pe munte, fie la Salina Slănic.

Prahova are locuri considerate unice nu doar la nivel național.

Sfinxul, centrul energetic al Carpaților

Weekend-ul va fi unul canicular în Prahova, iar temperaturile pot ajunge ușor la peste 36 de grade Celsius. O excursie de o zi la munte poate să fie destinația perfectă.

Situat pe platoul din Bucegi, la Sfinx – considerat centrul energetic al Carpaților- se poate ajunge ușor, din Bușteni, prin folosirea telecabinei.

Un alt traseu la îndemână, pentru deținătorii de automobile, este TransBucegi până la Piatra Arsă, iar de aici se poate parcurge pe jos distanța de mai puțin de 2 km.

Cea de a treia variantă, dar care nu este pentru cei care sunt necunoscători ai traseelor montane este traseul Jepii Mici. Parcurgerea traseului poate fi făcută doar pe timpul zile, cu echipament adecvat, după o bună informare cu privire la traseu.

Babele„altarele ciclopice din Caraiman” 

Monument al naturii, Babele, statuile de piatră sculptate natural de vânt și ploi reprezintă una dintre atracțiile de pe platoul Bucegi. „Altarele ciclopice din Caraiman”, cum mai sunt numite, Babele sunt la distanță mică de Sfinx.

Prin urmare, la Babele se poate ajunge folosind aceleași trasee recomandate pentru Sfinx.

Salina Slănic – cea mai mare din Europa

Situat la 38 de km de Ploiești, orașul Slănic poate reprezenta o destinație de weekend. Cu mașina se poate ajunge pe ruta Ploiești – Boldești Scăeni – Lipănești – Dumbrăvești – Vărbilău – Slănic.

Principalul punct de atracție este Salina Slănic – Mina Unirea. Vizitatorii au obligația, având în vedere măsurile de prevenire și răspândire a Covid – 19, să respecte indicațiile personalului de specialitate al salinei, precum și informațiile transmise prin afișe și indicatoare.

În weekend, programul de vizitare începe la ora 09.00 (primul transport în subteran), iar ultimul transport în subteran este la ora 15.30. La ora 16.30 este ultimul transport din subteran.

Tariful de vizitare în weekend este de 30 de lei/zi/ persoană, iar pentru copiii cu vârsta de peste 3 ani, elevi, studenți cu vârsta până la 25 ani: 20 lei/zi/persoană. Pentru copiii cu vârsta mai mică de 3 ani accesul este gratuit, cu precizarea că este necesară o recomandare medicală sau, în lipsa acesteia, accesul se face pe răspunderea adultului însoțitor.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău