FOTO: Escrocherii în numele Vodafone, pe Facebook. ”Felicitări, revendică-ți premiul!”

0

Un cititor ne-a trimis capturi de ecran cu mesajul primit pe Facebook cu o campanie falsă de premii în numele Vodafone. Compania avertizează clienții să nu transmită datelor de autentificare pentru conturi, pentru a primi diverse premii în urma unor tombole sau concursuri fictive.

Utilizatorii sunt anunțați printr-un mesaj grafic, cu sigla și denumirea Vodafone, că au câștigat un premiu constând într-un telefon mobil scump (iPhone 12 Pro Max) și să sune la un număr de telefon pentru a confirma datele bancare.

Cei care dau curs acestor anunțuri pot fi victima unor fraude. Un cititor ne-a trimis imaginile de la finalul textului cu următorul mesaj: ”Am primit pe Facebook acest mesaj care ascunde o escrocherie și dvs. îi puteți atenționa pe cititori  să nu cadă în capcană”

Reacția companiei Vodafone după apariția unor campanii false:

Îți atragem atenţia asupra riscului de a deveni victima unor înșelătorii prin mesaje scrise, apeluri telefonice, e-mail sau alte mijloace de comunicare, efectuate de persoane rău intenționate cu scopul de a obţine câştiguri ilicite sau informații confidențiale.

Pentru realizarea unei înșelătorii sunt utilizate diverse metode de tip complimentare, persuasiune, amenințare, minciună etc., prin care ți se pot solicita următoarele:

furnizarea de informații confidențiale;

reîncărcarea de cartele preplătite pentru a rezolva o situație urgentă de care ai fost informat în cadrul apelului respectiv;

transmiterea datelor de autentificare pentru conturile tale de client, pentru a primi diverse premii în urma unor tombole sau concursuri fictive;

accesarea unor pagini web similare celor deținute de diverse organizații legale;

apelarea unor numere necunoscute la care ți se solicită să rămâi cât mai mult timp conectat în convorbire;

semnarea unui contract de servicii în schimbul unor beneficii financiare sau de altă natură.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău