De ce clienții Hidro Prahova plătesc 90% din apa consumată drept taxă de canalizare. Primarii și CJ Prahova au votat regulamentul!

Mai mulți cititori care locuiesc în localități cu sistem de canalizare au reclamat faptul că în facturile emise de Hidro Prahova se regăsește taxa de apă uzată în procent de 90% din consumul înregistrat de apometre.

Majoritatea sesizărilor provine de la prahoveni care locuiesc în mediul rural, iar aceștia se întreabă de ce trebuie să plătească practic aproape dublul apa consumată dacă o bună parte nu ajunge în sistemul de canalizare, ci este folosită pentru irigații (gazon, legume, flori etc)?

Observatorulph.ro a solicitat reprezentanților Hidro Prahova un punct de vedere referitor la calcularea taxei de canalizare, aceștia invocând Regulamentul serviciului de alimentare cu apă și de canalizare în unitățile administrativ teritoriale membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriatul pentru Managementul Apei Prahova” în baza căruia își desfășoară activitatea operatorul de apă și canalizare al Consiliului Județean Prahova (documentul poate fi descărcat aici: REGULAMENT APA CANALIZARE)

Astfel, la articolul 176 este stabilit procentul din facturile de apă ale clienților Hidro Prahova: Cantitatea de apă uzată evacuată de utilizatorii casnici, stabilită în cadrul contractului de prestare / furnizare a serviciului, reprezintă o cotă procentuală de 90% din cantitatea totală de apă furnizată.

Regulamentul respectiv a fost adoptat de  Asociația din care fac parte 78 de primării (11 orașe și 66 de comune) și Consiliul Județean Prahova (lista completă AICI)

Așadar, primarii localităților unde operează Hidro Prahova și-au dat acordul pentru ca taxa de canalizare să fie de 90% din valoarea apei livrată la robinet clienților.

În curând vom reveni cu informații despre un alt subiect controversat: facturarea apei de ploaie de către Hidro Prahova.

FOTO – DOCUMENT Explicația Hidro Prahova privind facturarea apei menajere:

 

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău