Cum i-a răspuns Garda de Mediu Prahova unui ploieștean care a reclamat aerul irespirabil: cu copy/paste dintr-un document trimis primăriei și prefecturii. DOCUMENTE

Un cititor al observatorulph.ro ne-a transmis răspunsul primit de la Garda de Mediu Prahova privind mirosul înțepător de gaze și produse petroliere resimțit în Ploiești și localitățile limitrofe de la sfârșitul anului trecut. Acesta coincide, unele pasaje fiind luate cu copy/paste dintr-un răspuns transmis și Prefecturii Prahova la solicitarea observatorulph.ro pe același subiect al poluării.

Un cititor care locuiește în Bucov și muncește în Ploiești a făcut la Garda Națională de Mediu și Ministerul Mediului mai multe sesizări privind mirosul de gaze din perioada 28.11.2020- 02.12.2020.

La sfârșitul lunii decembrie, el a primit de la Garda de Mediu Prahova un răspuns din care reiese că singurele depășiri au fost înregistrate la PM 10 (Particule în suspensie), dar că mirosul de gaze nu reprezintă o sursă de poluare, ci doar un disconfort olfactiv.

Răspunsul conține pasaje copiate dintr-o adresă transmisă de aceeași instituție Prefecturii Prahova, respectiv Primăriei Ploiești, dar și redacției observatorulph.ro.

Ziarul nostru a reclamat la sfârșitul lunii noiembrie, că ploieștenii au resimțit un puternic miros de gaze și produse petroliere în majoritatea cartierelor. De același episod de poluare s-au plâns și locuitorii comunelor limitrofe, precum Blejoi, Bucov, Brazi sau Păulești.

Cum arată răspunsul primit de cititorul observatorulph.ro de la Garda de Mediu Prahova:

Documentul transmis de aceeași instituție, Garda de Mediu Prahova, redacției observatorulph.ro, prefectului de Prahova și primarului Ploieștiului:

 

 

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

1 COMENTARIU

  1. Ce ,, Garda de Mediu ” … ! O institutie plina de pilosi , cu salarii babane din bugetul statului . Nu au iesit niciodata pe teren sa vada cu ochii lor dezastrele ecologice dar sa mai ia si masuri de corectare a acestora . Va dau un pont , sa mai schimbati si voi atmosfera din birouri . Intamplarea facea sa tranzitez zona Bucov , cand un miros puternic de dejectii imi umple plamanii . Se vede din sosea cum este deversata canalizarea , direct in paraul Bucovelului ( amonte langa pod ) . Acest parau este plin de fauna si flora . acum este plin de dejectii cu acordul tacit al unor ,, mahari ” Hai… la treaba stimata Garda de Mediu . PS . Ma scuzati dar am sa imi permit sa va deranjez si cu alte ocazii .

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău