Un belgian s-a mutat într-un sat din Prahova și renovează pe banii lui dispensarul. ”Sunt îndrăgostit de România!” FOTO

0
thoerry1_87818.jpeg

thoerry1_87818.jpeg

De cinci ani, locuitorii satului Hăbud, comuna Șirna, Prahova, au un vecin special. Acesta se numește THIERRY LAMBIN, este cetățean belgian, și a renunțat la viața occidentală pentru un trai liniștit și lipsit de stres.

Cum s-a îndrăgostit de România

THIERRY LAMBIN a fost protagonistul unui episod din emisiunea ”Pașaport de România”, difuzat în 2012, de TVR 2 (urmărește aici înregistrarea). În timpul filmărilor s-a îndrăgostit de țara noastră, iar acum cinci ani s-a mutat definitiv într-o casă țărănească din satul Hăbud. Până să ia această decizie era consultant și trăia în Bruxelles.

Notarul i-a spus că este nebun

”Când m-am întors din România m-am dus direct la notar și i-am spus că vând tot ca să mă mut din Belgia. Când i-am spus că nu plec în alte țări occidentale, precum Franța sau Germania, ci în România, m-a întrebat dacă nu cumva am înnebunit?” a povestit, pentru observatorulph.ro, Thierry Lambin.

Au trecut cinci ani de când trăiește într-un sat izolat, cu o populație predominant îmbătrânită, însă nu regretă nicio clipă decizia luată.

”În România nu sunt atentate ca în Europa Occidentală”

”Îmi place natura, liniștea, aerul curat, oamenii simpli, mâncarea sănătoasă. Nu m-aș mai întoarce pentru nimic în lume în Europa Occidentală, care, din punctul meu de vedere, este pierdută. În România, de exemplu, nu mă tem de atentate teroriste”, spune belgianul ajuns astăzi la vârsta de 56 de ani.

Renovează, pe banii lui, dispensarul sătesc aflat în paragină

De curând, Thierry a început un proiect social care va avea un impact deosebit în comunitate: refacerea, din resurse proprii, a dispensarului sătesc închisacum mulți ani din lipsă de fonduri și personal medical.

”La noi în sat majoritatea locuitorilor sunt bătrâni, pentru că cei tineri au plecat la muncă în străinătate. Cel mai apropiat medic este în Șirna, la 5 km depărtare. Am vorbit cu primarul și viceprimarul despre proiectul meu și au fost de acord cu el. Știu că este mult de muncă, dar o fac cu plăcere ca să-mi ajut semenii la care țin foarte mult!”, mărturisește belgianul care se consideră deja român și se mândrește cu asta.

Acesta nu este singurul proiect umanitar al belgianului, el dotând cabinetul medicului de familie din Șirna cu un defibrilator donat de prințul de Monaco.

FOTO Cum arată acum șantierul dispensarului din satul Hăbud, renovat de belgianul îndrăgostit de România:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău