Începând cu data de 15 martie, în toate unitățile din domeniul HoReCa veți fi informați corect și complet despre ceea ce mâncați. Este anunțul făcute de către Protecția Consumatorului, care introduce o nouă obligativitate în rândul operatorilor economici.
- Publicitate -
Măsura trebuia să intre în vigoare în luna decembrie 2022, însă a fost amânată pentru luna martie a acestui an. Decizia care obligă restaurantele să ofere informații detaliate în meniuri.
Citește și: ANPC. Zeci de magazine LIDL, închise temporar, în mai multe județe, inclusiv în Prahova
Vor trebui menționate în meniu, precizează ANPC, următoarele: aditivii, cantitatea, declarația nutrițională, dar și alimentele cu efect alergen.
Unitățile care trebuie să respecte această măsură, sunt: restaurante, restaurante cu livrare, braserii, cafenele, baruri, berării, unități cofetărie, patiserie, ceainării, unități pentru organizarea evenimentelor, unități tip bufet și pizzerii.