- Publicitate -

Razii ale Poliției în parcurile și piețele din Ploiești. Zeci de comercianți și persoane amendate

Polițiștii ploieșteni au organizat marți mai multe acțiuni în parcurile și piețele din municipiu pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale, pentru verificarea respectării legislaţiei în vigoare de către agenții economici care desfăşoară activităţi de comerţ în incinta piețelor, dar și pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Activitățile s-au desfășurat în zona de Nord și de Vest a municipiului Ploiești, dar și pe raza localității Drăgănești.

Astfel, au fost legitimate 164 de persoane, 66 de autovehicule au fost controlate și 17 agenți economici au fost verificați.

În acest context, au fost aplicate 77 de sancțiuni contravenționale, în valoarea totală de 12.360 de lei.

Totodată, au fost indisponibilizate peste 300 de articole vestimentare și jucării suspecte a fi contrafăcute, valoarea bunurilor fiind de 12.675 de lei.

De asemenea, pe linie rutieră a fost reținut un permis de conducere și 4 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Astfel, polițiștii Secției nr.1 de poliție Ploiești au depistat 2 minori ce se aflau în Parcul ”Mihai Viteazul” săvârșind fapte de vagabondaj.

Reprezentanții legali ai persoanelor în cauză au fost sancționați contravențional conform prevederilor Legii nr. 61/1991, cu amendă în valoare de 100 de lei fiecare.

Totodată, aceștia au mai depistat pe strada Trotuș doi bărbați în timp ce consumau băuturi alcoolice.

Persoanele în cauză au fost sancționate contravențional conform prevederilor Legii nr. 61/1991, cu amendă în valoare de 100 de lei fiecare.

De asemenea, tot seara trecută au fost depistate pe Bulevardul Republicii două persoane vizibil apte de muncă, în timp ce apelau în mod repetat la mila trecătorilor.

Și acestea au fost sancționate contravențional conform prevederilor Legii nr. 61/1991, cu amendă în valoare de 100 de lei fiecare.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în urma controlului efectuat la punctul de lucru al unei societăți comerciale, din incinta unei piețe din zona de Vest a municipiului, au constatat că agentul economic nu a fiscalizat suma de 98 de lei, provenită din încasările din ziua respectivă.

Pentru abaterile constatate, agentul economic a fost sancționat contravențional conform O.G. nr. 28/1999, cu amendă în valoare de 1.500 de lei, dispunându-se, totodată, măsura complementară a confiscării sumei nefiscalizate.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate la un alt agent economic s-a stabilit că acesta oferea spre comercializare 204 articole vestimentare, jucării și accesorii, suspecte a fi contrafăcute.

Bunurile respective, în valoare de 10.183 de lei au fost indisponibilizate, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!
- Publicitate -

Sondaj

[ays_poll id=84]

- Publicitate -
- Publicitate -

Articole asemănătoare

630 de amenzi și 32 de permise de conducere reținute de poliţiştii rutieri prahoveni în minivacanța de 1 Decembrie

Au fost pe șoselele din tot județul, nu doar pe arterele mari, iar ”recolta” polițiștilor prahoveni a fost una bogată în minivacanța încheiată ieri. Conform...

15 mașini au fost vandalizate azi noapte în cartierul Malu Roșu. Proprietarii și-au găsit oglinzile rupte

Aproximativ 15 mașini au fost vandalizate azi noapte în cartierul Malu Roșu din Ploiești. Miercuri dimineață proprietarii și-au găsit autoturismele cu oglinzile rupte. Poliștii au...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

Imagini cu autoutilitara care arde ca o torță pe DN1B, la Bucov. Traficul spre Ploiești este blocat [VIDEO]

Pompierii prahoveni au fost solicitați să intervină miercuri dimineață la Bucov pentru stingerea unei autoutilitare care a luat foc în mers. La momentul izbucnirii incendiului,...

Acțiune rutieră miercuri dimineață pe DN1, în Prahova, pentru depistarea șoferilor beți

Polițiștii Serviciului Rutier Prahova au organizat miercuri dimineață o acțiune rutieră pe DN1, în zona Băicoi, pentru depistarea șoferilor care s-au urcat băuți la...

O autoutilitară încărcată cu carne a luat foc pe DN1B, la Bucov. Traficul spre Ploiești este blocat

Traficul rutier pe DN 1B, sensul de mers Buzău - Ploiești, este blocat la Bucov după ce o autoutilitară încărcată cu carne a luat...

„Totul despre sexul protejat”, un proiect demarat la Măneciu, de care tinerii din ziua de astăzi au mare nevoie

O mână de oameni inimoși, adunați sub titulatura „Asociația Parteneri pentru Comunitate”, vine în sprijinul tinerilor prin abordarea unui subiect „tabu”: sexul protejat În luna...

Sătul să mai meargă pe carosabil cu copilul, din cauza trotuarelor ocupate de mașini, un ploieștean tot face sesizări de 4 luni. Demers momentan...

Cazul ploieșteanului care vorbește în special de zona străzilor Libertății și Vornicei nu este singular. După cum bine știu ploieștenii, nu există cartier fără...

Parteneri

MindArchitect

WallStreet

Țara care te-ar putea lăsa să transporți la aeroport lichide în bagajul de mână
- Publicitate -