De la 1 ianuarie se introduce a 13-a pensie. Cine beneficiază

56

Negocierile dintre PSD și PNL pentru formarea noului guvern au vizat și măsuri sociale cu impact bugetar semnificativ.

Astfel, potrivit unor surse politice, citate de Antena 3, pensia minimă crește de la 800 la 1.000 de lei.

În plus, pensionarii cu venituri mai mici de 1600 de lei vor primi în luna ianuarie a fiecărui an o a 13-a pensie, în valoare de 1.200 de lei.

Tot de la 1 ianuarie, punctul de pensie se va majora cu 10%.

Cei cu pensii mai mari de 4.000 de lei vor trebui să își plătească singuri contribuția la sănătate, iar astfel pensia lor nu va crește.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

56 COMENTARII

 1. Prea multa presiune ati pus pe un sistem de invatamant aflat de 2 ani in deriva.
  Lasati copiii sa invete la scoala, neingraditi de nimic!
  Lasati copiii sa invete, nu sa le reduceti timpul pnetru materiile de curs, care si asa sunt nerecuperabile odata cu pierdere a 2 ani de curs!
  Nu va mai bateti joc de „viitorul” tarii!
  Daca azi mai marii tari nu-si dau seama ce inseamna , vor plati maine!
  Sau va trebuie o generatie de analfabeti pe care sa-i slugariti dupa bunul plac?

 2. Nu înțeleg de ce pensionarii cu pensii peste 4000 lei sa nu beneficieze de indexare, nu vad logica.Aaaa, da da ca să poata sa dea a 13 a pensie celorlalți. Pai e corect???? Fiecare ia pensie după cât a contribuit la indexare de ce sa fie altfel??? Asta e o nedreptate.

 3. Se va mari salariul minim și implicit și indemnizația demnitarilor., se știe că indemnizația acestora se calculează indicele corespunzător funcției ori salariul minim. RUȘINE! IAR cei care au muncitori peste 40 de ani, au contribuit la fondul de pensii acuma vor trebui să își plătească sănătatea? RUSUNE

 4. Am contribuit zeci de ani la sistemul de sănătate și la cel de pensii și am o pensie de 4800 lei, pensie bazata pe vechime reala și contributivitate.
  Cand trebuie sa ma bucur de pensie, domnii Catu și Ciolacu îmi baga mana în buzunar, ca ultimii borfași de la coltul străzii, pentru a deveni „eroii” celor cu pensii mai mici. Se întreabă cineva cu cât au contribuit cei cu pensii mici și cât timp ?

 5. Nu este corect să faceți discriminări.O pensie de peste 4000 este rezultatul contributivității și a unei perioade mari in grupele de munca.Nu cunoașteți ac.cond de munca Legea nu stipulează ac.amendament!E ilegal!

 6. Modul in care se doreste a se acorda a 13a pensie, de taxare a pensiilor mai mari de 4 mii lei SUNT DISCRIMINATORII, INJUSTE SI ABERANTE ! Doriti sa incurajati nemunca, deprofesionalizarea tarii si plecarea tinerilor din tara ! Oamenii nu au cum sa munceasca la fel, nu studiaza/invata la fel, nu contribuue la fel…dar dvs. vreti sa ne aduceti pe toti la nivel de …cersetori ? Rusine, am avut incredere in dvs. !

 7. Deci ,eu după 38 de ani si 7 luni munciti, unde o perioada mare am avut si o norma si jumătate deci 12,13 ore zilnic, am o pensie de 1455 lei.Este foarte trist, contribuind o viață , ca să poți avea un trai decent la batrănețe .
  Parcă am avut promisiuni pentru eliminarea,,Pensiilor speciale, nesimțit,,fără contributie efectiva,care, clar dauneaza grav bugetului de pensii,astfel mulți ca și mine , fiind nevoiti să trăim cu foarte puțin!

 8. Sa mareasca pensiile de Handicap , pentru ca nici macar jumatate din medicamente nu acopera pensia de Handicap de altceva nu mai vorbesc sa mai traim sa mai mancam sa mai platim facturi inpozite sau altceva , murim de tot cu pensia ce ne dau ei de Handicap trebuie marita urgent altfel ne omoara cu mana lor si vor fi criminali nostri ! . Si pensiile minime sa le mareasca pt ca nu poti trai cu 800 de lei sa traiasca si ei cu bani astea sa vada daca pot trai , ne chinuie si isi bat joc de noi asa cum vor ei rusine sa le fie .!

 9. Cine nu a muncit o viață are tot ce vrea, deoarece s-a învățat să se plânga! Cine a muncit cinstit e luat de fraier ! E discriminare dar există cineva care se poate sesiza, din oficiu, sau își ia leafa de la stat degeaba!

 10. Nu faceti egalizare ,treceți la treabă și judecați, nu vă fie lene să gândit.
  Acum ne dați ca la piața,noaptea gândește unul dintre voi ceva,arunca ideea și da, hotărâți că e ok.
  Vă bateți joc de oameni,treceți cu adevărat la management de caz.
  Ce tot ne spălați creierii,?
  Dați ca la piata,dar de unde dați? luați de la cei care au muncit cu ADEVĂRAT.
  Chiar credeți că noi nu avem creier in cap?
  Nu dați nimic,vă creșteți voi salariile și profitati de noi „prostii” care nu facem nimic.

  Eu nu am 4000 de lei,înțeleg că ați stabilit arbitrar, politic.
  Vin cu o întrebare, sunteți capabili să vedeți diferența dintre cei care au muncit cu adevărat și cei care NU, vezi și pensiile speciale?
  Sunt sigura că nu vreți să știți, este mai ușor să zici că dai, sa creizi frustrare pentru cei care nu merita sa iei de la ei și să dai celor care nu au plătit contribuție,fie ei și cu pensii mici.
  Am înțeles că ați stabilit că cei cu 4000 lei, își vor achita CAS și vor sta pe loc de acum, cât și la orice alta creștere în continuare.
  Ce ați rezolvat? eu înțeleg asa:toți cei care vor ajunge la 4000 de lei dau celor care nu au contribuit la fondul de pensii.
  In situația creata de continuă inegalitatea certă intre cei care au muncit cu ADEVĂRAT și cei care nu au contribuit conform legislației în vigoare.
  Este corect?

  .

 11. Dacă faceți un calcul simplu o sa vedeți ca la pensiile de 4000 și peste 4000 se indexează cu 10 procente și din suma totala se oprește 10 la suta pt sănătate plus 10 impozit la ce depășește 2000 și după aceste calcule oamenii vor lua mai puțin decât înainte. Deci practic acești hoți nu doar ca nu dau nimic dar ne iau și din ce aveam. În concluzie punctul de pensie scade sub 1442 lei cât este acum. Este ilegal.

 12. E o mare nedreptate. Sper ca nu e o stire reala. Sunt complet dezamagita. Cum sa mai crezi in acesti conducatori care nu respecta legile. Am o pensie, atat cat o am ,in functie de cat am contribuit in 45 de ani de munca. De sa-mi fie luate drepturile?

 13. Voi Ciolacu și Catu ce faceti uniformizării pensiile???Dacă am muncit și contribuit cinstit la pensie de ce să nu beneficiez de mărire dacă am pensia mai mare de 4000 ron.Cei cu pensii mici nu au muncit și contribuit la pensii.Lor dați,le pomană.

 14. Voi astia cu pensii de 4000 de lei ce fel de munci greke ati prestat de va plangeti? Eu am lucrat 45 de ani in otelarie la imgb, munca grea si toxica, gradu 1 si am pensie de 2500 de lei. Drept e asa? Sunt oameni care au muncit o viata in agricultura munca grea si istovitoare si au pensii de 800 de lei…. Si voi va plangetibptr 4000…

  • Stimabile,noi ăștia care luam pensii de 4000 de lei, nu luăm banii degeaba, ca alții. Unii au grupe de muncă, pe bază de contributivitate.Tu ai pensia aia pe care ți-a stabilit-o Casa de Pensii. Cu cat de mare este contribuția într-un an, cu atât crește și pensia, pe care ți-o stabilește Casa de Pensii. Așa că, ciocul mic și joc de glezne!

 15. Sper ca tot ce am citit pana acum sunt aberații,dar cu o asemenea,,adunătură „de politicieni totul devine posibil. Altă soluție,,INCA O REVOLUȚIE „

 16. Voi cu ce ati contribuit de aveti pensii de peste 4000 lei? Parintii mei au fost intelectuali (profesor si medic) si abia au 3000 lei pensie. Acum 32 ani un maistru avea 5000 lei salariu si un intelectual 3500 lei. Era corect, nu-i asa? Mai aveti si tupeu cand aveti peste salariu mediu pe economie.

 17. Ăștia ce vor să guverneze sunt tembeli. Nu realizează mare lucru cu această măsură, practic de dublă impozitare a pensiilor mai mari de 4000 lei. Cred că se gândesc să impoziteze cu 10% diferența dintre pensia brută și suma de 2000 lei și cu 10% diferența dintre pensia brută și suma de 4000 lei.

 18. Jigodiile au bătut palma și nu mai vor nici anticipate,nici suspendări,etc.Astia sunt ciocoii noi,ăștia sunt burghezii comuniști.Lege aprobată cu majorarea pensiilor de 40 la suta sta in sertar,iar niște jigodii colorate care nu știu nici limba română corect cînd se întind pe la tv, își bat joc de un popor .Sa va fie țarina” ușoară”haită de ordinari.

 19. Nu e corect ca acei pensionari care au 1600 lei (presupun pe contributie) sa primeasca a 13-a pensie, de 1200 lei , iar cei de la 1601 lei in sus ? . Asta inseamna nedreptate…

 20. S Au strecurat aici… și protestează și lichele cu peste 4000 lei pensie.
  Banuiesc. Activiști pcr. Directorasi pcr
  Securiști si magistrați de paie.
  Ba Ciocul mic. Am lucrat în Sidex 40 ani. Noxe. Gr 1 cadrul tehnic
  Abia ajung la 2000lei

 21. Ce mai poate fi spus? După 44 de ani și 6 luni ,din care 18 ani grupa a două ,de contributivitate am o pensie de 2061 RON – 10% impozit,mai este ceva de spus?

 22. Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. DA.
  Sa vedem cum vor justifica membrii PSD legalitatea propunerii lor recente de impozitare discriminatorie, cu 10% – contributie de sanatate – doar a unei categorii de pensionari.
  Intrucat idea taxarii LUXULUI si/sau a impozitarii progresive a veniturilor TUTUROR romanilor a fost fie temporizata la intern fie combatuta vehement de viitorii parteneri de guvernare de la PNL , atunci actualii membrii PSD, cu scopul de a demonstra ca sunt totusi ‘constructivi’ in a gasi surse de finantare pentru majorariile de pensii indelung promise electoratului sau si nu numai, au ales sa propuna o varianta mai ‘soft’ si mult mai comoda, aceea de a impozita suplimentar cu 10% nu pe cei cu castiguri semnificative din dividente ( impozitate cu 5%) ci o categorie de cetateni ……….PENSIONARI care in cea mai mare parte si-au castigat drepturile EXCLUSIV pe criterii de CONTRIBUTIVITATE.
  Paradoxal, masura poate incuraja indirect si mai mult pe romani sa achite contributiile la nivel minim, si nicidecum sa incurajeze declararea cinstita a tuturor veniturilor incasate care sa le permita mai tarziu o pensie ……cat de cat decenta.
  In al doilea rand trebuie explicat si principiul care a stat la baza stabilirii acestui plafon discutabil de 4000 lei adica unul mult sub 1000 euro.
  In ultimul rand, mergand pe aceasta linie, poate exista in viitor riscul atingerii unor egalizari a veniturilor din pensii indiferent de contributivitate , adica dupa principiu societății comuniste ideale : „De la fiecare după capacități, fiecăruia după nevoi”.

 23. Măriți și acele mizerii de indemnizații pt persoanele cu handicap…Sunt și ei suflete ghinioniste,ce sa faci cu 375 de lei lunar și o pensie de urmaș sau invaliditate!? Nici de medicamente nu ajung uneori…RUSINE! Dacă ne nășteam într-o țară civilizată,trăia întreaga familie din veniturile unui handicapat,aici ne chinuim să-l ajutăm cum putem…

 24. Este corect cum s.au gandit si pentru cei defavorizati, …sunt inginer cu o vechime de 35 ani …faptul ca am avut un mod de calcul ineficient am o pensie mai mica de 1600…nu au se ce sa comenteze cei care au pensii de 4000 lei….

 25. Am văzut comentarii peste comentarii ,mă românașilor mancavar omizele de prosti ce sunteți ,la CEAUSESCU ați ești în stradă ,v-ați bucurat că l-ați omorât în zi sfântă ,omul ăla astiut dc strânge cureaua a făcut multe pentru țară și la hoți ăștia că te omoară cu zile ,mărește tot cei ce-i al tau in tara asta și nu esi și nu-ți ceri drepturile tale acum fa adevărată REVOLUȚIE acum mori cu adevărat acum nu ai medicamente ,acum nu ai ce pune pe masa ,trezitiva o data la realitate ,da de la 4000 de lei în sus nu as mai mari pensia , pensiile speciale da trebuiesc luate și date la popor ESITI IN STRADA ..

 26. Tot de la cei care au contribuit vreți să luați 10%. De cei cu pensii speciale nu vă atingeți că ei va apăra, cu armele si prin legi, contra furiei populare. Nenorociți de politicieni care trăiți bine numai din vorbe și nu ați muncit niciodată în viața voastră. Praful de va alege de România.

 27. Domnilor și doamnelor cu pensii calculate la 4000 de lei calculate după multe înțelegeri indiferent de funcție, grad și sex,libertatea de exprimare este valabilă pentru toată lumea în democrație. De ce nu spuneți mai întâi ce ați produs domniile voastre pt.țara noastră mamă ROMANIA și ce salarii și sporuri se pot justifica când vi sa calculat aceste pensii pe care le considerați insuficiente.Ați fi avut aceste pensii vreodată dacă trăia P.C.R.RUȘINOS, dragii noștri români.De mulți ani sănătoși să vă bucurați. Vă mulțumesc pentru înțelegere și îmi cer scuze pt.deranj.

 28. Dacă se dorea cu adevărat creșterea pensiilor, mareau pe cele mici pt un trai decent (bine înțeles pe cele bazate pe contributvitate) și nu le furau munca celorlalți. Se dorește de fapt o uniformizare a pensiilor și desființarea contributivitatii. Asa ca… sa ne trăiți pensii speciale, dar și cele fără contributvitate. Haideți oameni buni cu un partid al pensionarilor. Ar fi sigur cel mai puternic.

 29. La așa popor …așa politicieni.Întotdeauna „să moară capra vecinului”….Și cică România este un popor creștin….
  Doamne ai milă de țara noastră …care nu este doar a unora care trăiesc acum .

 30. De ce va tot legați de copii ?
  De aia o parte fug din țară iar
  restul tinerilor nu mai vor să facă copii ,vreți o lege în care statul să ieie copii nevaccinați in instituțiile speciale (proiect de lege al PNL)

 31. Rușine sa le fie, 44 ani am plătit asigurări medicale fără sa beneficiez de asistenta medicala iar acum când sunt la pensie sa-mi plătesc asigurarea medicala și tot fără nici un beneficiu, pt ca spitalele de stat nu-ti asigura aproape nimic. Au impozitat pensiile peste 2000 lei, acum pensiile pe contributivitate peste 4000 lei nu le mai indexeaza , dar cu toate indemnizațiile politicienilor și pensiile speciale ce faceți ordinarilor de guvernanti ???????
  RUSINE SA VA FIE.

 32. Pensia de handicap trebuie mărită. Cu ce sunt vinovati atâția bolnavi din țara asta. Este ceva ieșit din comun cu ce să trăiască un bolnav.Sa le dam lor 375lei pe lună să se descurce. Nu au mai mărit indemnizația de câțiva ani. Dar prețurile le măresc. Sa trăiască ei în casă cu un bolnav cu handicap psihic să vadă cât de greu este. Ei nu știu și cer bani una ba alta.

 33. Pensiile de handicap se măresc sau murim de foame cu ele? Nu cred că este cineva care a vrut să fie așa …in alte țări pensia specială este de 5000 de euro în schimb la noi este mai mare decât salariul președintelui țării…stau și mă.intreb ce ar face toți politicienii cu pensia de 375 de Ron pe luna…sau 800…

 34. Daca cei cu 4000 de lei va plangeti,ceilalti cu 800,1000 de lei pensie,ce sa mai zica? Un lucru e sigur,niciodata nu veti fi multumiti ,oricat vi se va oferi. Eu sunt pensionara cu 800 de lei si ma rog sa fiu sanatoasa ,asta e.Rugati va de sanatate si multumiti i lui Dumnezeu pt.ce aveti,nu banii sunt totul in viata.

 35. Lucia: după 20 ani de grupă și 5 ani de contabilitate iar restul de 15 ani lucrând cate 12-14 ore pe zi am iesit la pensie doar cu 1260 lei………îmi spuneți și mie unde este dreptatea????? După 40 de ani de muncă cu o simplă pensie de 1260 lei. In ce fel de calculează ptr uni și cum ptr alții???????

 36. Am plătit pentru sănătate 47anl.
  De ce trebuie să mai plătesc încă o dată? Pentru cei care nu au muncit și nu au plătit niciodată la sănătate? Rușine!

 37. Ce vorbi de pensi mari de 4000 de lei eu am o pensie 1235 cu 40 ani de munca contributie de 40 ani
  Si cei cu pensi mari tot se cramponeaza sa beneficize de mariri

 38. Eu nu vreau sa supar pe nimeni ,am lucrat in mina 25 de ani subteran ,am castigat bine dar si contributia a fost mare , nu potti compara o pensie de croitor ,vanzator strungar sau frizer , niciodata…..

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău