Din nou, un nor de praf alb și miros insuportabil de la Rafinăria Rompetrol Ploiești

0

Procedeele tehnologice prin care se face ecologizarea unor batale cu reziduuri petroliere pare să fie mai mult poluantă decât eco. De câteva săptămâni, cei care locuiesc în zonă reclamă prezența unui praf alb care le acoperă mașinile și casele, mai mult de atât fiind inhalat.

În urmă cu două săptămâni, rafinăria împrăștiase același tip de praf poluant, care a ajuns până în centru Ploieștiului. Sutele de reclamații și articolele publicate pe această temă au atras atenția Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Prahova, care a verificat situația din teren, confirmând-o și aplicând o amendă de 100.000 de lei agentului economic.

Citește AICI articolul despre comunicatul GNM.

Astăzi, în jurul prânzului, situația s-a repetat, așa cum se poate observa în imaginile de la finalul articolului. Din nefericire, continuă acest ”război surd”, populația reprosând poluatorilor indiferența față de sănătatea oamenilor, iar autorităților intervențiile sporadice și ineficiente. În egală măsură este invocată și lipsa legislației severe sau aplicarea ei selectivă, amenzi de 100.000 de lei nereprezentând o problemă serioasă pentru un colos industrial.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău