Peretele unui decantor al stației de epurare din Sinaia aparținând Hidro Prahova s-a prăbușit. Dejecțiile au ajuns în râul Prahova FOTO

O lucrare de reabilitare a stației de epurare din Sinaia, aparținând Hidro Prahova, s-a transformat într-un dezastru ecologic. Peretele exterior al bazinului decantor s-a prăbușit, iar apele uzate neepurate au ajuns în râul Prahova. Apele Române a anunțat că Hidro Prahova va fi sancționată inclusiv pentru că nu a anunțat accidentul.

Postarea Apelor Române pe pagina de Facebook a companiei:
Peretele exterior al bazinului decantor primar al stației de epurare S.C. Hidro Prahova S.A. din Sinaia s-a prăbușit. Incidentul a avut loc în timpul execuției unor lucrări de reabilitare și extindere a stației de epurare efectuate de către operatorul de apă-canal.
Astfel, ape uzate neepurate au ajuns în râul Prahova. Estimăm că poluarea va avea pentru moment un impact redus asupra calității apelor, întrucât stația are capacitate mică și preia atât ape uzate menajere, cât și ape pluviale.
În plus, o parte dintre aceste ape uzate sunt stocate pe amplasamentul gropilor executate pentru construirea noilor decantoare.
Echipele noastre s-au deplasat la fața locului și au prelevat probe de apă.
ȘI în acest caz vom aplica principiul ”poluatorul plătește”, iar după rezultatele analizelor de apă, Inspecția Bazinală de Apă va calcula cuantumul amenzii, inclusiv pentru faptul că acesta a anunțat târziu pe reprezentanții Apele Romane Buzau-Ialomita.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău