Lista deșeurilor periculoase care au ars timp de trei zile în depozitul ICIM din Ploiești

0
WhatsApp Image 2018-11-11 at 17.31.47.jpeg

WhatsApp Image 2018-11-11 at 17.31.47.jpeg

Avem confirmarea oficială că în depozitul din Mimiu, aparținând ICIM, care a ars de duminică până miercuri seara, s-a aflat o cantitate uriașă de deșeuri, unele toxice, unele cu regim special. Este vorba de deșeuri medicale, uleiuri uzate, deșeuri din componente auto ș.a.

Astăzi, observatorulph.ro a descoprit legătura între depozitul ilegal din Ploiești și singurul incinerator din Prahova, deșeurile medicale aici: Deșeurile care au ars în depozitul ilegal din Mimiu, identice cu cele din curtea incineratorului Eco Burn. FOTO-VIDEO

Comunicatul ISU Prahova:

Incendiul de pe strada Mimiului a fost lichdat aseară, în jurul orei 20:55, după aproximativ 77 de ore de la izbucnire.

Ghemul de minciuni care protejează lichidarea deșeurilor periculoase în Prahova. Filmul care arată complicitățile – VIDEO

Două autospeciale de lucru cu apă și spumă au asigurat peste noapte căutarea eventualelor focare ascunse şi înlăturarea efectelor negative generate de eveniment.

Citește și: Incendiile majore din Ploiești par a fi operațiune coordonată de distrugere a unor deșeuri toxice. Autoritățile sunt complice.

Ca urmare a producerii evenimentului au ars aproximativ 5300 tone de materiale plastice și solide sub formă de baloți, deșeuri provenind de la componente auto, uleiuri uzate, materiale textile, deșeuri medicale, precum și două autoutilitare. Totodată, au fost salvate de către echipajele de pompieri o macara, o volă, două excavatoare, un utilaj agricol și industrial de tip bobcat, șase autoturisme și 28 de locuințe situate în imediata apropiere a evenimentului.

Cercetările efectuate au indicat drept sursă probabilă a incendiului “flacăra”, iar împrejurarea determinantă este reprezentată de utilizarea “focului deschis în spații închise”.

Operațiunea de stingere a fost îngreunată de temperatura ridicată, fumul dens, gazele toxice degajate, cantitatea impresionată de materiale combustibile depozitate, precum și de imposibilitatea de a asigura intervenția din interiorul halei, elementele de construcție nu prezentau siguranță pentru salvatori și nu în ultimul rând problemele cauzate de lipsa hidranților în zonă, alimentarea autospecialelor realizându-se din cinci puncte, iar cel mai aproape punct de alimentare fiind la apromativ 3 km. de locul intervenției.

La momentul transmiterii acestei informări, la locul evenimentului se află în supraveghere o autospecială de lucru cu apă și spumă.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău