WhatsApp Image 2018-11-11 at 17.31.47.jpeg

Avem confirmarea oficială că în depozitul din Mimiu, aparținând ICIM, care a ars de duminică până miercuri seara, s-a aflat o cantitate uriașă de deșeuri, unele toxice, unele cu regim special. Este vorba de deșeuri medicale, uleiuri uzate, deșeuri din componente auto ș.a.

Astăzi, observatorulph.ro a descoprit legătura între depozitul ilegal din Ploiești și singurul incinerator din Prahova, deșeurile medicale aici: Deșeurile care au ars în depozitul ilegal din Mimiu, identice cu cele din curtea incineratorului Eco Burn. FOTO-VIDEO

Comunicatul ISU Prahova:

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Incendiul de pe strada Mimiului a fost lichdat aseară, în jurul orei 20:55, după aproximativ 77 de ore de la izbucnire.

Ghemul de minciuni care protejează lichidarea deșeurilor periculoase în Prahova. Filmul care arată complicitățile – VIDEO

Două autospeciale de lucru cu apă și spumă au asigurat peste noapte căutarea eventualelor focare ascunse şi înlăturarea efectelor negative generate de eveniment.

Citește și: Incendiile majore din Ploiești par a fi operațiune coordonată de distrugere a unor deșeuri toxice. Autoritățile sunt complice.

Ca urmare a producerii evenimentului au ars aproximativ 5300 tone de materiale plastice și solide sub formă de baloți, deșeuri provenind de la componente auto, uleiuri uzate, materiale textile, deșeuri medicale, precum și două autoutilitare. Totodată, au fost salvate de către echipajele de pompieri o macara, o volă, două excavatoare, un utilaj agricol și industrial de tip bobcat, șase autoturisme și 28 de locuințe situate în imediata apropiere a evenimentului.

Cercetările efectuate au indicat drept sursă probabilă a incendiului “flacăra”, iar împrejurarea determinantă este reprezentată de utilizarea “focului deschis în spații închise”.

Operațiunea de stingere a fost îngreunată de temperatura ridicată, fumul dens, gazele toxice degajate, cantitatea impresionată de materiale combustibile depozitate, precum și de imposibilitatea de a asigura intervenția din interiorul halei, elementele de construcție nu prezentau siguranță pentru salvatori și nu în ultimul rând problemele cauzate de lipsa hidranților în zonă, alimentarea autospecialelor realizându-se din cinci puncte, iar cel mai aproape punct de alimentare fiind la apromativ 3 km. de locul intervenției.

La momentul transmiterii acestei informări, la locul evenimentului se află în supraveghere o autospecială de lucru cu apă și spumă.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.