fbpx

Mina_Carol_I_Slănic.png

În această dimineață, în jurul orei 7, locuitorii din zona centrală a orașului Slănic au auzit o bubuitură urmată de trepidațiile specifice unui cutremur. Incidentul a fost anunțat, în exclusivitate de observatorulph.ro, AICI.

Imediat, reprezentanții salinei Slănic au început verificarea galeriilor din ”burta” munților de sare, pentru identificarea sursei zgomotului care a stârnit panică în rândul populației din zonă.

Așa au ajuns în Mina Carol, exploatată în perioada 1881-1935, unde au descoperit că un bloc de sare, de câteva zeci de tone, s-a prăbușit pe planșeul minei de la o înălțime de aproape 80 de metri.

Impactul a fost atât de puternic, încât zgomotul și suflul s-au propagat la suprafață prin celelalte galerii, fiind perceput ca un curemur.

”În această galerie nu se mai exploatează sare de zeci de ani. Mina Carol este închisă angajaților și publicului. Incidentul nu a provocat pagube sau victime și nici nu a afectat activitatea comercială și turistică a salinei”, a declarat, pentru observatorulph.ro, Marius Tănăsie, directorul Salinei Slănic. 

Mina Carol a fost închisă în anul 1938, când s-a ajuns la o adâncime de 96 m, existând pericolul de prăbușire. Atunci, Regia Monopolurilor Statului a luat hotărârea de a deschide o nouă exploatare.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg