Profesorii mai două zile pentru a încheia mediile absolvenților claselor a XII-a. Pe 2 iunie, elevii din anii terminali ar trebui să aibă mediile încheiate. Atât Bacalaureatul, cât și Evaluarea Națională ar putea fi, însă, amânate, din cauza celei mai amplu protest al dascălilor din ultimii 18 ani. Ploieșteanul Robert Avram, fost președinte al Consiliului Național al Elevilor, se pregătește și el de bac, alături de alți 5600 de colegi de la școlile din Prahova. Susține demersul profesorilor, însă, resimte o mare presiune, dat fiind faptul că organizarea examenului maturității e pusă sub semnul întrebării.
În liceele din județ există resursa umană necesară înscrierilor la bacalaureat. Directorii au găsit personal pentru a putea face înscrierea absolvenților de-a XII-a. Rămâne incertă situația școlară a elevilor, dat fiind faptul că dascălii mai au doar două zile la dispoziție pentru a încheia mediile celor care termină liceul.
Ploieșteanul Robert Avram cunoaște foarte bine realitățile din sistemul de învățământ actual. A reprezentat interesele elevilor la nivel național ani de zile. Tânărul este absolvent al Colegiului Național. „Nichita Stănescu” din Ploiești. A depus dosarul de înscriere, iar acum așteaptă să vadă dacă îi va fi încheiată media pentru a putea merge la facultate. E olimpic în sociologie, așa că admiterea lui în învățământul superior se va face doar pe baza diplomei de bac.
Citește și: Sindicaliștii prahoveni din educație, în drum spre cel mai mare miting de protest al dascălilor (FOTO)
„Presiunea e mare. Îi înțeleg pe profesori, nu poți intra în sistem pe un salariul care e mai mic decât al unui operator call center. E umilitor. Presiunea pe noi, cei care terminăm a XII-a e mare. Eu, spre exemplu, vreau să merg la Facultatea de Sociologie și Asistenți Socială. Fiind olimpic, voi fi admis doar cu diploma de bac. Nu toți colegii sunt la fel de…norocoși. Unii vor da admitere.
Ori amânarea examenului național, posibilitatea înghețării anului școlar înseamnă un an pierdut din viață. Există varianta unor derogări pentru ca elevii să nu aibă de suferit. Directorii să încheie mediile, discuții purtate cu universitățile străine pentru ca tinerii care vor să studieze în afară să poată face asta, dincolo de greva profesorilor. Nu știm, ideea este că eu sunt solidar cu demersul profesorilor mei, chiar dacă mă afectează directa ceastă situație. Nu poți face educație pe un salariu de nimic”, a spus Robert Avram
Bună ziua! Sunt cadru didactic de 11 ani ,am studii postuniversitare și în fiecare an dau examen , deoarece la geografie locurile sunt foarte puține ,iar prioritateau pensionarii,iar salariile sunt foarte mici. In plus am făcut naveta cat aș fi vizitat tara de la nord la sud sau de la vest la est. Acest concurs de titularizare pe niste posturi care nu exista e o batjocură, deoarece Ii afectează pe copii în primul rând, deoarece se obișnuiesc cu un profesor și în anul următor vine altul și tot așa. Ar trebui o lege clară că cei care au definitivatul și masterat sa fie angajați pe viață în sistem , deoarece eu mă întâlnesc cu vechii mei copiii și plăng.
Ana,
după felul cum ți-ai scris pasurile, merită să-ți cauți un serviciu la un „call center”!
Păcat de timpul petrecut (pierdut) pe la „postuniversitare”!
Când mă gândesc că majoritatea voastră, a cadrelor didactice, este semidoctă „mă cuprinde o tristețe iremediabilă”!
Nu ne spui și nouă, stimată doamnă profesoară, care este rata ta orară?
Eu unul o știu prea bine, vreau doar sa vad daca ai tupeu sa o spui după ce te.ai smiorcăit că nu îți ajunge salariul
ba *** ! e vba de a trai cu acei bani 30 de zile ***! invatatorii si profesorii fac mult mai mult decat merg la clasa , dar cum tie nunti-a placut cartea si scoala , de unde sa stii ? stii ca pragul minim pt a supravietui in romania e 2800 lei ? iar unul minim n3cesar 3800 ? ***
Eu sunt Gigi.ciocan și nu am nimic în cap;sunt invidios pe toți cei care vor să câștige mai mult decât mine👍.