Elevii prahoveni cer redeschiderea școlilor în funcție de rata de incidență de la nivel local

Consiliul Județean al Elevilor Prahova solicită autorităților redeschiderea școlilor în funcție de rata de incidență covid pentru fiecare localitate în parte, așa cum s-a întâmplat în prima parte a semestrului I. ”Învățământul on-line nu este, cu siguranță, o soluție fezabilă pe termen lung, iar creșterea ratei analfabetismului funcțional ne bate la ușă!” este mesajul reprezentanților elevilor din județ.

Comunicatul CJE Prahova:

Ne aflăm la sfârșitul unui semestru care s-a desfășurat într-un mod total diferit față de cum eram obișnuiți în trecut. Începând cu luna noiembrie, momentul în care toate școlile au trecut la cursuri în format exclusiv online, Consiliul Județean al Elevilor Prahova a ținut permanent legătura cu elevii, prin intermediul consiliilor școlare ale elevilor, pentru a primi constant feedback cu privire la modul de desfășurare al cursurilor în unitățile de învățământ prahovene.

Citește și Profesorii vor fi plătiți cu 500 de lei pe lună pentru fiecare elev care nu a putut participa la școala online

Chiar în luna noiembrie, prin intermediul unui chestionar care a strâns într-un timp foarte scurt peste 3.000 de răspunsuri, colegii noștri ne-au transmis faptul că școala online este obositoare, dar și faptul că acest sistem de predare-învățare nu va aduce beneficii pe termen lung, ci doar va afecta calitatea actului educațional în cazul în care nu se iau măsurile necesare.

Citește și Ministrul Educației: ”Materia poate fi recuperată și sâmbăta”

La momentul transmiterii acestui comunicat, județul Prahova are o rată de incidență de 1,31 cazuri la mia de locuitori, dar și foarte multe localități cu o rată de incidență sub numărul de 3 cazuri la mia de locuitori. Având în vedere situația epidemiologică din județ, dar și faptul că ne apropiem cu pași reprezi de examenele naționale pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, considerăm necesar ca decizia de revenire la cursuri în format fizic să fie descentralizată din nou, în funcție de rata de incidență de la nivel local, fiind asigurate, în același timp, toate normele de protecție impuse, astfel încât orele de curs să se desfășoare în siguranță.

Citește și Elevii protestează pentru acordarea burselor de merit conform legii în Bușteni!

„Așa cum au precizat și colegii noștri din cadrul Consiliului Național al Elevilor în urmă cu puțin timp, educația se află într-un moment de cumpănă. Din aceste considerente, considerăm deosebit de important ca autoritățile să ia în considerare prezența față în față la cursuri a elevilor, acolo unde situația epidemiologică permite! Învățământul on-line nu este, cu siguranță, o soluție fezabilă pe termen lung.

Chiar și două săptămâni în care elevii pot reveni la școală pot face diferență, luând în calcul lacunele pe care mulți elevi le-au acumulat. În caz contrar, efectele pe termen lung pot fi dezastruoase, ținând cont de faptul că foarte mulți elevi nu au avut acces la cursurile on-line, iar creșterea ratei analfabetismului funcțional ne bate la ușă!”, a declarat Robert Avram, președintele Consiliului Județean al Elevilor Prahova.

Sondaj observatorulph.ro

Reamintim că observatorulph.ro a lansat și un sondaj cu întrebarea unică: Credeți că școlile ar trebuie redeschise din 8 februarie? Cele trei răspunsuri disponibile sunt:
DA
NU
Merg pe mâna specialiștilor
Puteți participa la sondaj accesând acest LINK

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău