Elevii se întorc mâine la cursurile online. Ministrul Educației: ”Materia poate fi recuperată și sâmbăta”

Elevii vor face cursuri suplimentare, chiar și sâmbăta, pentru recuperarea materiei pierdute din cauza școlii online.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat ieri o hotărâre prin care Comitetul Național pentru Situații de Urgență propune suspendarea activităților care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în sistem on-line până la data de 7 februarie 2021. Decizia era necesară pentru emiterea ordinului de către ministrul Educației.

Astfel, elevii vor începe de mâine cursurile exclusiv online cel puțin până la vacanța dintre cele două semestre.

Ministrul Educației susține că elevii trebuie să urmeze cursuri suplimentare pentru recuperarea materiei, chiar și sâmbăta, iar profesorii vor fi plătiți suplimentar din fonduri europene, fiind vorba de aproximativ 30 de milioane de euro.

Acțiunile remediale trebuie făcute peste programul  specific clasei, deci este clar că trebuie să vină mai multe ore la școală. Pot însemna și ore pe parcursul zilelor de sâmbătă. Toate cadrele didactice vor fi plătite suplimentar pentru orele de educație remedială” a declarat Sorin Câmpeanu la Europa FM.

În ceea ce privește redeschiderea școlilor odată cu începerea semestrului al doilea, ministrul Educației susține că această decizie va fi luată în funcție de situația epidemiologică.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău